Női kézilabda

2023.07.05. 14:57

Győri és mosonmagyaróvári játékossal az Európa-bajnokságon

Július 6-án kezdődik Romániában a női U19-es kézilabda Európa-bajnokság, melynek során a Farkas Júliával (Audi-ETO) és Varga Emíliával (Motherson-MKC) felálló magyar csapat a csoportkörben Norvégiával, Franciaországgal és Szerbiával találkozik.

kisalfold.hu

A magyar válogatott bizakodva várja az Eb rajtját.

Fotó: mksz.hu

"A felkészülésünk jól sikerült, még annak ellenére is, hogy természetesen voltak problémáink – kezdte Szilágyi Zoltán, a női juniorválogatott szövetségi edzője. – Elsősorban sérülések hátráltatnak bennünket, hiszen néhány kulcsjátékosunk még korábban megsérült: Juhász Kata el sem tudta kezdeni a felkészülést, míg Simon Petra két hónapot kihagyott a válogatott összetartást megelőzően. Petra a válogatottnál kezdte meg újra a munkát, ő egyre jobb formát mutat, remélhetőleg jó formában lesz már az Európa-bajnokságon. Mellettük két jobbszélsőnk, Molnár Dorottya és Vártok Tamara orvosi utasításra nem folytathatta velünk sajnos a felkészülést. A női juniorválogatott életében szintén szokás szerint nagyobb kihívásokat okoz az érettségi. Előfordult, hogy néhány játékos nem tudott megjelenni az edzéseken, és nekünk is a vizsgákhoz kellett igazítanunk az edzéseket. Annak ellenére, hogy teljes létszámban ritkán tudtunk edzeni, véleményem szerint meg tudtunk mindent valósítani, amit elterveztünk."

A felkészülés értékelése után a szövetségi edző az Európa-bajnokságról is szót ejtett: "Erős csoportban vagyunk, ráadásul az egész mezőny egyik legerősebb csapata, Franciaország ellen kezdjük az Eb-t, majd jön Szerbia, végül Norvégia. Tehát már a torna legelején komoly erőket meg kell mozgatnunk azért, hogy a csoportból az első vagy második helyen jussunk tovább, ami nagyon fontos lenne számunkra."

 

A válogatott csoportmérkőzései – Július 6., csütörtök, 11.45 óra: Magyarország–Franciaország (online: EHFTV). Július 7., péntek, 12 óra: Szerbia–Magyarország (online: EHFTV). Július 9., vasárnap, 16.30 óra: Magyarország–Norvégia (online: EHFTV).

 

Az Európa-bajnokság 1–13. helyezettjei jutnak ki a 2024-es északmacedóniai U20-as világbajnokságra.  

A magyar keret

Kapusok: Imre Szofi (FTC), Zaj Klára (NEKA), Mészáros Virág (FTC). Jobbszélsők: Gém Léna (NEKA), Papp Dorka (FTC). Jobbátlövők: Kovalcsik Bianka (NEKA), Kurucz Aida (Vác). Irányítók: Csernyánszki Liliána (DVSC), Simon Petra (FTC), Farkas Júlia (Audi-ETO). Beállók: Kostyó Panni (DVSC), Kövér Luca (Alba FKC), Szabó Lili (NEKA). Balátlövők: Csíkos Luca (NEKA), Szabó Aida (FTC), Varga Emília (MKC), Panyi Anna (DVSC). Balszélsők: Szabó Anna (NEKA), Makó Zoé (DVSC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában