Női kézilabda

2023.06.30. 13:28

Az Audi-ETO tehetsége, Farkas Júlia bizakodva várja a korosztályos Európa-bajnokságot

Az Audi-ETO tehetségével, Farkas Júliával felálló korosztályos nemzeti együttes a közelmúltban Dabason, a Négy Nemzet Tornán hangolt a jövő szerdán kezdődő és július 17-ig tartó, romániai U19-es Európa-bajnokságra.

kisalfold.hu

Farkas Júlia lehet a magyar válogatott egyik kulcsembere a kontinenstornán.

A Szilágyi Zoltán szövetségi edző irányította juniorválogatott a dabasi torna első játéknapján Észak-Macedónia válogatottját 44–18-ra, majd az Amerikai Egyesült Államokat 35–13-ra győzte le. A zárónapon Farkas Júliáék Hollandia legjobbjai ellen léptek pályára, akiket szoros csatában, négy góllal sikerült legyőzniük (30–26). A nemzeti együttes ezzel az eredménnyel veretlenül nyerte meg a tornát.

A júliusi kontinensviadalon a magyar csapat a C csoportba került, ahol az ellenfél Norvégia, Szerbia és Franciaország lesz.

A győri klub honlapján Farkas Júlia értékelte az eddigi felkészülést és beszélt az Eb-vel kapcsolatos várakozásairól is: „Úgy érzem, rengeteget fejlődtünk a felkészülés alatt, egyre jobb az összhang a csapaton belül. Természetesen a rajtig még dolgozunk tovább, és igyekszünk tökéletesíteni, pontosítani mindent, hogy mindenki teljesen felkészülten érkezzen az Európa-bajnokságra. Ami a Négy Nemzet Tornáját illeti, nagyon jó érzés volt újra pályára lépni, ezek a felkészülési meccsek tökéletesek arra, hogy  képet kapjunk az eddigi munkánkról. Véleményem szerint mindhárom meccsen szépen teljesítettünk, ami bizonyítja, hogy jó úton haladunk. Csapatként is sikerült összeszoknunk, a pályán egyre jobban érezzük egymás helyezkedését. A sikert egyébként éppen a jó csapatközösségben és a kitartó küzdenitudásban érzem. Ez a fajta jó mentalitás, valamint egymás támogatása mindenképpen fontos lesz a kontinensviadalon is. Emellett a stáb tudatos munkája is kulcsfontosságú, ez is elengedhetetlen az eredményes szerepléshez. Már nagyon izgatottak vagyunk a csoportmeccsek miatt, azonban fontos, hogy a jelen pillanatait maximálisan kihasználjuk, ami a héten zajló edzőtáborban és a jövő heti pár napban áll már csak rendelkezésünkre.”

A válogatottban szerepel a szintén győri, de az Albához igazoló Kövér Luca, valamint Varga Emília, aki a nyártól az MKC-ban folytatja pályafutását.

A magyar Eb-meccsek – Július 6., 11.45 óra: Magyarország–Franciaország. Július 7., 12 óra: Szerbia–Magyarország. Július 9., 16.30 óra: Magyarország–Norvégia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában