ötkarika, magyar sikerek

2021.10.07. 13:47

Élvezetes előadások – a IV. olimpiai konferenciát tartottak Sikátoron

A Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör Egyesület szervezésében az elmúlt hétvégén Sikátoron megtartották a IV. konferenciát, amelyen érdekes és színvonalas előadások hangzottak el.

kisalfold.hu

Dr. Bukta Zsuzsanna, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke.

A köszöntők után először Kertész István professor emeritus, az MTA doktora, egyetemi tanár kapott szót. A történész Az ókori olimpiák hősei címmel ezúttal is élvezetes tartalommal rukkolt elő. Dr. Bukta Zsuzsanna, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke és dr. Szikora Katalin, a MOA Tanácsának tagja közös rangos munkája Hölgyválaszok a kihívásokra – az olimpiák női sztárjai címmel készült el. Prof. dr. habil. Szakály Sándor, az MTA doktora, a MOA alelnöke kitűnő előadásban mutatta be a honvédők és a sport kapcsolatát, majd Győr Béla, a MOA főtitkára a magyar katona sportolók legutóbbi, tokiói játékokon elért sikereit ismertette.

Dr. Bukta Zsuzsanna, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke.

Dr. Killyéni András, a MOA Tanácsának tagja Erdélyi magyar sportolók címmel az olimpiákon részt vett, vagy éppen sajnálatosan részt nem vett romániai honfitársaink történéseit ismertette. Hristodoulou Konstantinos Magyar- és Görögország közös olimpiai vonatkozásairól beszélt. Papp Győző, a Kisalföld sportrovatának vezetője ezúttal vendéget hívott Murányi Károly személyében, aki olimpiai érmesek aláírásait és fotóit gyűjti. A Zsivótzky-kör elnöke, dr. Printz János Károly, a MOA Tanácsának tagja szokásos lendületes stílusában az olimpiai sikereinkről szólt a számok tükrében. A jó hangulatú konferenciák sorozata jövőre az ötödik alkalommal folytatódhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában