Gasztronómia és a tánc fúziója

11 órája

Győri Balett 45 – Ebédelj együtt egy balett-táncossal a Lamarédában

A Győri Balett különleges mérföldkőhöz érkezett: az együttes fennállásának 45. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból színes és változatos programsorozattal várják a közönséget, amely méltó módon idézi fel a Győri Balett gazdag múltját, miközben új élményeket is kínál az érdeklődőknek. Az egyik ilyen az Ebédelj egy táncossal, melyen mi is részt vehettünk.

Simon Roberta

Ebédelj egy táncossal - Győri Balett táncosai hónapról hónapra asztalhoz ülnek, hogy közönségükkel személyesen is találkozzanak. A legszerencsésebbek beszélgethetnek is velük. Fotó: Csapó Balázs

A jubileumi események célja, hogy megmutassák a Győri Balett folyamatos megújulását és a táncművészet iránti szenvedélyüket, aminek köszönhetően az együttes évtizedek óta jelentős szerepet játszik a magyar és a nemzetközi táncszíntéren.

Győri Balett
Bajári Leventével és Jekli Zoltánnal, a Győri Balett művészeivel beszélgethetett Baloghné Pálfi Edina, a Krúdy-iskola igazgatója és Gasparek Ildikó, gyakorlati oktatásvezetője egy finom ebéd mellett. Fotó: Csapó Balázs

Ebéd a Győri Balett táncosaival

A programsorozat egyik különleges eseménye az „Ebédelj egy táncossal!” elnevezésű rendezvény, amelynek keretében az együttes nézői, követői között sorsolással kiválasztott szerencsés résztvevők  exkluzív ebéd mellett találkozhatnak és beszélgethetnek a Győri Balett egy-egy táncművészével a Lamaréda étteremben. Az esemény házigazdája Bajári Levente Harangozó-díjas táncművész, az együttes művészeti asszisztense, aki moderálja a kötetlen beszélgetést. 

- A jubileumi programok legfontosabb üzenete, hogy a közönségünkből közösséget, a közösségből közönséget formáljon. Ami a színpadon történik szubjektív, viszont igyekszünk kísérletezni. Szerettünk volna újabb kapcsolódási pontokat keresni, találni, ami reflektál a jelenünkre, művészetünkre. Valamint fókuszba állítani azokat a művészeket, akik a 45 éves Győri Balett jelenlegi tagjai - részletezte Velekei László igazgató, aki szerint azért is a Lamarédára esett a választás, mert itt tudnak az értékek találkozni. 

Másrészt szerettünk volna lokálpatrióta szemléletet is képviselni, hiszen mi vagyunk a Győri Balett 

- tette hozzá.

Győri Balett
Bárki részese lehet az exkluzív Győri Balett beszélgetésnek, aki megebédel a Lamarédában az Ebédelj egy táncossal! alkalmak egyikén. Fotó: Csapó Balázs

Kulturális és kulináris élvezetek

Szabó László tulajdonos elmondta, hogy régi a kapcsolat a társulattal, 45 éve szoros partneri együttműködésben állnak, sőt az előző két igazgatót, Markó Ivánt és Kiss Jánost is gyakorta fogadták az étteremben. - Reményeink szerint alkalomról alkalomra egyre több vendéget köszönthetünk a beszélgetések idejére és nem csak egy gyors menüre ugranak be a vendégek, hanem hosszabb időt is eltöltenek nálunk. Hiszen nem csak azok lehetnek részesei a különleges alkalomnak, akik egy asztalhoz ülnek a művészekkel, hanem mindenki, aki eljön erre az egy órára. Hangfalak segítségével az egész térben részesei lehetnek kulturális-kulináris élvezetnek - fejtette ki Szabó László, aki azt is elárulta, hogy a meglévő étlapból szemezgetnek a vendégek, viszont decemberben új menüsorral rukkolnak elő.

Kibontakozó inspiráló történetek

Hétfőn bele is kóstolhattunk az első ilyen beszélgetésbe, melynek főszereplője Jekli Zoltán, Harangozó-díjas magántáncos volt, míg ebédpartnerei a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum munkatársai: Baloghné Pálfi Edina igazgató és Gasparek Ildikó, gyakorlati oktatásvezető. 

Győri Balett
Bajári Levente és Jekli Zoltán Harangozó-díjas táncművészeket faggathatták az első alkalommal a vendégek. Fotó: Csapó Balázs

A különleges esemény arra is jó, hogy kis időre kikapcsoljunk a munka világából és engedjük, hogy ebéd közben beszélgetés repítsen más dimenzióba a Lamaréda étteremben, élvezve a professzionális ételek mellett kibontakozó inspiráló történeteket. Minden alkalommal egy sikeres táncművész mesél a balett iránti szenvedélyéről, a mindennapos próbák nehézségeiről, az előadások izgalmairól vagy kulisszatitkairól. Legközelebb Daichi Uematsu japán táncművészt lehet faggatni.

A következő időpontok: 

  • november 28, 
  • december 9, 
  • január 27, 
  • február 17, 
  • március 17, 
  • április 28 és 
  • május 26. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában