Előadás

2024.09.03. 09:00

Fotók a múltból Sopronban

Bezzeg az én időmben címmel, újabb RETRO-Sopron archívfotó-bemutató előadást szervez a Jereván Településrészi Önkormányzat szeptember 4-én, szerdán 18 órától a Szent Imre templom aulájában.

Kisalföld.hu

Az időutazás ezúttal arról szól majd, hogy milyen volt a háború előtt, amikor a legfontosabb hírforrás a Soproni Hírlap és a Sopronvármegye Hivatalos Lap volt? Hogyan élték át az emberek Sopron bombázást?

Jereván
Izgalmas és érdekes időutazásra várják az érdeklődőket a Jereván lakótelepen Fotó: Retro Sopron

Ez hogyan befolyásolta az ezt megtapasztaló korosztály életét, viselkedését? Idén ezekre a kérdésekre próbál választ adni a RETRO-Sopron a generációkutatók szemüvegén keresztül, egyúttal Sopron történelmébe is betekinthetünk. Hallottak már a veterán, a baby boomer, az X, Y, Z és az alfa generációkról? A veteránok páldául: még jártak a Royal kávéházban. A baby boomerek kedvelt helye a Bástya kávéház és a Várkapu kávézó volt, amiből aztán az X-esek által látogatott Omnia kávészalon lett, ahol egykor még wurlitzer szolgáltatta a zenét. Mik a tipikus viselkedésjegyek, amelyek ezeket a generációkat jellemzik? Hogyan érzékelték mindezt a leghűségesebb városban? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum fotóarchívumának vezetője a RETRO-Sopron sorozat legújabb előadásában a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat szervezésében.

Jereván
Meghívó

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában