Kiállítás

2 órája

Fák, virágok és ódon házak a soproni kiállításon – Fotók

Bemutatkozás címmel nyílt meg az első önálló kiállítása Horváth Kálmánné, Keresztes Annának, aki az ide vezető útról beszélt a Kisalföldnek.

Varga Henrietta

Zsúfolásig telt a Várkerület Galéria hangulatos kis terme, ahol a hozzátartozók, barátok, ismerősök köszöntötték a tárlat főszereplőjét. Horváth Kálmánné lelkes és szenvedélyes alkotó, 2005-ben kezdett el komolyabban foglalkozni a rajzolással és festészettel.

Kiállítás
Horváth Kálmánné közel 20 év után szánta rá magát első önálló kiállítására Fotó: Máthé Daniella

Miután nyugdíjba vonult, egy hirdetést látva iratkozott be egy szabadkézi rajztanfolyamra, hogy fejlessze tudását. A kurzust Pápai Miklós festőművész vezette, aki rendkívüli inspirációt adott neki arra, hogy továbbfejlődjön. Évekkel később tagja lett az Alpok Körnek, ahol közel tíz évig, heti rendszerességgel vett részt a foglalkozásokon. Tulajdonképpen önálló stílusát is itt kezdte el kialakítani. 

Kiállítás
Barátok, ismerősök köszöntötték a művészt kiállításán Fotó: Máthé Daniella

- Bár időközben az Alpok Kör megszűnt, nem adtam fel, folytattam a festést és rajzolást, majd néhány évvel ezelőtt csatlakoztam a Soproni Képzőművészeti Társasághoz - mondta. - Velük és a korábbi csapattal is számos közös kiállításon vettem részt - tette hozzá. 

Az, hogy a sok évnyi alkotás után most megrendezhetem első önálló kiállításomat rendkívül boldoggá tesz. Ezúttal harmincnégy munkámat láthatják az érdeklődők, amelyek különböző technikákat ölelnek fel. Van köztük grafika, akvarell, olaj és akril, témájuk főként a természet. Nagyon szeretem a növényeket, így a képeken elsősorban ezek jelennek meg a régi, ódon házak mellett. Örömmel tölt el, hogy ezt a felejthetetlen alkalmat együtt ünnepelhetem a családommal, akik mindenben támogatnak

 - zárta a beszélgetést. 

Az eseményen a galéria látogatói is elismerően beszéltek az alkotásokról. A kiállítás kellemes, meghitt hangulatot árasztott, ahol az érdeklődők kötetlenül beszélgettek az alkotóval, miközben megcsodálták műveit.

A látogatók a tárlatot szeptember 29. és október 11. között tekinthetik meg a Várkerület Galéria nyitvatartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában