Világhírű musical

2024.08.22. 07:56

Bemutatkozik a Hair musical Sopronban - Berger szerepében Szaszák Zsolt

A jövő évadban mutatják be a soproni teátrumban a Hair című világhírű musicalt, amelyben Szaszák Zsolt, a soproni származású fiatal színész alakítja Bergert, a hippicsapat vezérét. A Kisalföldnek adott interjúban Zsolt betekintést engedett a színház iránti szenvedélyének kialakulásába és jövőbeli terveibe.

Varga Henrietta

A fiatal színész Békéscsabáról származik, ötéves korában költözött családjával Sopronba. A művészetek világába már az általános iskolába (Petőfi Sándor Általános iskola) belekóstolt, hiszen a Pendelyes néptáncegyüttes tagjaként nemcsak táncolt, hanem népdalokat is énekelt.

Szaszák Zsolt
Szaszák Zsolt a művészetek világába már kisiskolásként belekóstolt. Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

Kezdetek

Csodálatos mestereim voltak, például Varjaskéri Anita, aki egyengette az utamat, rengeteg népdalt tanított nekem. A táncot is szívvel-lélekkel csináltam, de hamar rájöttem, hogy nincs hozzá tehetségem, a népdaléneklésben azonban kibontakozhattam 

- mondta. 

Az általános iskolát követően a Vas- és Villamosipari Szakközépiskola és Drámatagozatos Gimnáziumba jártam, ahol már komolyabban foglalkozhattam az énekléssel és a színházzal. A drámatagozat nagyon sokat segített abban, hogy fejlesszem színészi képességeimet. A néptáncot ugyan abbahagytam, de énekelni visszajártam a Petőfibe, egy erdélyi turné során pedig szólistaként énekelhettem, ami megerősített abban, hogy a színház lesz az utam - tette hozzá.

Az, hogy végül musicalszínész lettem, egy véletlennek köszönhető. A szüleimmel az Operettszínházban megnéztük az Elfújta a szél című zenés darabot, előadás közben pedig rájöttem, hogy ez az én igazi álmom. Ezt és úgy szeretném csinálni, ahogy ők 

- mondta. 

Szaszák Zsolt
Zsoltot a Madách Színházban a József és a színes szélesvásznú darabban is láthatja a közönség. Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

- Innentől kezdve célirányosan készültem a színészi pályára, és szerencsére ma már az ország legnagyobb színpadain játszhatok.
A ifjú színész számára a színház nem csupán munka, hanem hivatás. Hitet, alázatot és szorgalmat igényel, amit minden szerepben megpróbál megvalósítani. Hisz abban, hogy a jó színházi előadás reflektál az életre és elgondolkodtatja a nézőket.

- Az eddigi karrieremben két igazán meghatározó élményem van. Az egyik, a Sztárban sztár leszek élő adásának egyik pillanata, amikor megkérdezték tőlem, hogy mi a foglalkozásom. Akkor már a Madách Színház tagja voltam, címszerepeket játszottam, de mégsem tudtam kimondani, hogy színész vagyok, úgy éreztem akkor, ez a titulus még nem illet meg. A másik jelentős élményem pedig, az, amikor a Madách Színházban a Jézus Krisztus Szupersztár című darabban Jézus szerepét játszottam. Az első próbát követően odajött hozzám Sasvári Sándor és azt mondta:" Apuskám, vállald föl, te színész vagy!", ami hatalmas megerősítést jelentett nekem.

Szaszák Zsolt
A fiatal színművész a Jézus Krisztus szupersztárban Jézus szerepében látható. Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

A soproni színházban a következő évadban ősszel mutatják be a Hair című musicalt, amelyben Zsolt játssza az egyik címszerepet, a közönség Berger szerepében láthatja.

Szaszák Zsolt
Ősztől a Soproni Petőfi Színházban láthatja a közönség a Hait című musicalt, amelyben Szaszák Zsolt Berger szerepét alakítja. Fotó: Szalay Károly

Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy Sopronban játszhatok, azt gondolom ez egy újabb mérföldkő az életemben, és bár nagy kihívás elé állít, izgatottan várom a megmérettetést. A darab a szabadságvágy és az önfeledtség megéléséről szól, ami távol áll a természetemtől, ennek ellenére nagy lelkesedéssel készülök rá, és igyekszem minden idegszálammal ráhangolódni a karakterre

 - zárta a beszélgetést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában