Kiállítás készül

2024.07.21. 13:14

A történelmi Moson vármegye alkotói mutatkozhatnak be legfrissebb alkotásaikkal a Mosoni Tárlaton

A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum idén is pályázatot hirdet a történelmi Moson vármegye területén élő vagy innen elszármazott alkotók számára. A XII. Moson Megyei Tárlat mindenkori alapvető célkitűzése, hogy egy, a képzőművészet keresztmetszetéről készülő pillanatképpel szolgáljon a szakma és a közönség számára.

Mészely Réka

A Mosonvármegyei Múzeumban augusztus 22–23-án, csütörtök-pénteken 9–17 óra között várják az alkotásokat.

Fotó: Kerekes István

A XII. Moson Megyei Tárlat ku­rátori, rendezői feladatait a Hansági Múzeum Képző- és Iparművészeti Gyűjteményének munkatársa, Juhász Bálint látja el. 
A múzeum közlése szerint a tárlatra minden alkotó maximum két művet adhat be: grafikákat, festményeket, plasztikákat és iparművészeti alkotásokat várnak, szakszerűen becsomagolva, feltüntetve a műalkotó nevét, a műalkotás címét, évét, a technikát, anyagot, méretet, festmény és grafika esetén keretméreteket, az ipar- és szobrászművészeti alkotásoknál magasságot, hosszúságot és szélességet. 

A pályázatra szabad beadás van a történelmi Moson vármegye területén élő vagy innen elszármazott alkotók számára a legfrissebb, 2023–2024 közötti műveikkel. 

A Hansági Múzeumban (9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 1.) augusztus 22–23-án, csütörtök-pénteken 9–17 óra között lehet az alkotásokat leadni. (Az intézménybe való bejutás a Szent István király út felől, a múzeum főbejáratán keresztül lehetséges. Parkolási lehetőség: a Kossuth Lajos utca felől, a múzeum belső udvarában.) 

A kiállításra bekerült és be nem került műalkotásokat a Hansági Múzeum október 8-ig megőrzi. A művek elvitele vagy elszállítása ez idő előtt nem lehetséges. Amennyiben a készítő nem tudja átvenni ezen a napon ezeket, a Hansági Múzeum vállalja a műtárgyak őrzését október 30-ig. 

A kiállításra bekerülő műalkotásokról egy háromtagú zsűri dönt, amelyről a Hansági Múzeum e-mailben vagy telefonon értesíti a készítőket. 
A kiállítás megnyitója a Mosonvármegyei Múzeumban augusztus 30-án, pénteken délután 5 órakor lesz. A tárlat október 6-ig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 10–18 óra között. 

Az előző évekhez hasonlóan a XII. Moson Megyei Tárlat megnyitóján három díjat osztanak ki: a Hansági Múzeum elismerése mellett Mosonmagyaróvár város díját és a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás díját. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában