Nyáron is tartogat meglepetéseket

2024.07.31. 15:56

A Hegykői Csipkeház csodái - Tobzódnak a színek, az illatok és a formák

A Hegykői Csipkeház nyáron is tartogat meglepetéseket. A látogató kellemes hűvösbe húzódva ámuldozhat egy szorgos élet csodáin és az eső elől is el lehet bújni. A színek, illatok és formák tobzódnak néhány száz négyzetméteren.

Kisalföld.hu

Próbára teszi még a pihenni vágyókat is a szokatlanul tartós, nagy hőség. A Hegykői Csipkeház fűszer- és gyógynövénykertben szorgos kezek öntözik a kényes, illatozó növényeket, hogy kár ne érje szépségüket. A levendulát már le is aratták, a kasvirág, a kakukkfű, a rozmaring, a berkenye, az orbáncfű, a körömvirág , a cickafark, a különleges colafű és számtalan társaik színeikkel és illatukkal egész nyáron versenyeznek egymással. 

csipkeház
Fotó: Hegykői Csipkeház

A település egyik legöregebb házában már az árkádok alá húzódva is jobban érzi magát a megfáradt utazó, a falak között pedig nemcsak a hűvösebb levegő okoz kellemes enyhülést, hanem közel háromszáz höveji csipke is ámulatba ejt. A hungarikummá vált höveji fehér hímzéses munkák mind Szigethy Istvánné munkái. 

Hegykő kiváló úticél rövidebb kirándulásra vagy hosszabb nyaralásra is. A Fertő partján számtalan természeti és épített csoda várja az érdeklődőket, a termálfürdő télen-nyáron üzemel, és ott áll a falu közepén a Csipkeház és a fűszerkert a pajtával, ahová mindig érdemes betérni. 

További részletek a Hegykői Csipkeház honlapján és Facebook-oldalán olvashatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában