Komoly és könnyű

2023.07.01. 21:39

Kórusünnep Sopronban

Varga Henrietta

Fotó: Varga Henrietta

Fantasztikus hangulatban zajlott a Lenck villa kertjében, ötödik alkalommal megrendezett kórusfesztivál. Csodálatosabbnál, csodálatosabb dalok csendültek fel az együtteseknek köszönhetően. A nyitónap délutánján, július 1-jén egyházzenei koncertet adtak a Soproni Református Templomban, majd kóruspiknik volt a Lenck-villa körül. 
A kerti pódiumon fellépett a Goldmark Énekegyüttes, a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, két ágfalvi együttes, a Dalforrás Népdalkör, és a Hajnalpír Énekegyesület, a Bánfalvi Kórus, Sonitus Scarbantiae Nőikar, és a Fidelissima Vegyeskar. A napot az Octovoice Énekegyüttes koncertje zárta.

Nem csak a komolyzenét kedvelők merülhettek el a muzsika adta örömökben, hanem a kicsit könnyedebb zenei stílust szeretők is megtalálhatták a számukra tetsző dallamokat.

A Fidelissima vegyeskarnak köszönhetően például a We Will Rock You-t is meghallgathatta a közönség, de közös éneklésre is volt lehetőség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában