Fröccs és tehetség

2023.07.22. 20:28

18. Rotary Fröccsnapok - Színpadra fel! tehetségkutató Győrben a Dunakapu téren - fotók

Idén nagykorúvá érett Győri Rotary Fröccsnapokat pénteken hangulatos bulival nyitotta meg Nagy Feró és a Beatrice. Szombaton tovább fokozódott a hangulat, ugyanis a jótékonysági fröccskínálás mellett megrendezték az első Színpadra fel! tehetségkutatót is.

Simon Roberta

A Dunakapu téri nagyszínpadon egymást váltották a döntőbe jutott versenyzők. Volt aki szólóban, párosban vagy épp zenekarával, együttesével állt színpadra, több kedvelt slágerrel. Délutántól estig szinte minden stílusban megmutatták magukat a tehetséget. A zsűri sátorban pedig Farkas István Richie, Boda Bernadett, RockMilady Noémi és Csillag Endre Csuka figyelte és pontozta a 11 döntőst.

 

A legjobbak közé jutott Bálind Kata és Edvi Dalma, Dave Koma Dave, a Flopp, a Várakozni Tilos!, a Honey Jeans, Kiss Clau, Léhárt Míra és Polgár Patrik, Rapkay Vivien, a Kétszemközt, Virág Alexandra és a közönségdíjas KvintOperett.

- Mindenkiért nagyon szurkolunk, erős a mezőny, így nehéz lesz dönteni. Örülünk, hogy létrejött ez a kezdeményezés és reméljük, hogy jövőre is ilyen sok tehetség jelentkezik majd, hogy próbára tegyék énektudásukat. Itt már mindenki nyertes, aki eljutott a döntőig, hiszen megmutathatta magát a győri közönség előtt. Zsűritársaim nevében is mondhatom, hogy az 56 jelentkezőből a színpadon fellépő 11 versenyző bármikor megállná a helyét más rendezvényen is - fejtette ki Boda Bernadett zsűritag. Hozzátette, hogy zsűritársaival nagy összhangban pontozták és véleményezték a produkciókat.

Viszont a Színpadra fel! dobogósairól nem csak ők, hanem a 18. Győri Rotary Fröccsnapok részvevői is dönthettek. Szavazó szelvényen adhatták le voksaikat kedvenceikre. Az eredményhirdetésre szombat este 22 óra magasságában a Crazy Little Queen koncertje után kerül sor. Az első három helyezett a Rotary Club Alapítvány pénzdíját kapja, a győztes pedig elnyeri a Győr Város Felfedezettje címet és egy videóklip elkészítését.

Idén is hangulatos rendezvényre készültek a szervezők: a város a rotarysokkal és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont koncertek mellett nem felejti a fröccsnapok jótékony hagyományát sem. Szombaton is szépen gyűltek az adományládákban a forintok. Kígyóztak a sorok a faházak előtt, főként fehér- és rozéborból készült, „hamvas” fröccsök kerültek ki a kiszolgáló pultokból. Kis- és nagyfröccs, hosszúlépés, vice- vagy csak sima házmester, házúr és sportfröccs is kapható. Illetve szörp, limonádé, hagymás zsírós kenyér és további ínycsiklandó étkek, a sós és az édesszájúaknak egyaránt. Emellett különleges játszóház is gazdagították a forgatagot a gyerekek nagy örömére. A vasárnapig befolyt összeget karitatív törekvések finanszírozására fordítják, elsősorban a kazinczys diákok szép magyar beszéd versenyére.

A 18. Rotary Fröccsnapok utolsó napján is érdemes lesz kilátogatni, ugyanis 17 órakor az Ataru Taiko ütősegyüttes, majd a Zártosztály, végül a Besh o droM színesíti a zenei kínálatot. A jótékonysági faházak 16 órától várják a látogatókat. A standoknál kapott támogatói lapok szavazószelvényként és egyben tombolaként is funkcionáltak, aminek a nyereményét vasárnap, a Besh o droM koncert előtt fogják kisorsolni. A nyertesek olyan értékes nyereményeket vihetnek haza, mint a Rába Quelle páros belépője, a Győri Nemzeti Színház előadásaira szóló belépőjegyek, vagy egy hajós városnézés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában