Jubileum

2023.06.25. 19:14

25 év - Koncerttel ünnepelt a kapuvári Hanság Big Band - fotók, videó

Negyed évszázaddal ezelőtt teljesült egy nagy álom, és megalakult a kapuvári Hanság Big Band zenekar.

Vámos Annamária

25 év - Fotó: Németh Ferenc

A Hanság Big Band vasárnap este 6 órakor Kapuváron, a Rábaközi Művelődési Központban rendezett jubileumi koncertjén az elmúlt 25 évet ölelte át, stílusát tekintve szórakoztató, dallamos, fülbe mászó swing zenét játszottak, melyre a követő napokban, hetekben is emlékezni fog a közönség. Megjelenésüket az elegancia jellemezte, egységes öltönyökben léptek színpadra kottapulttal a zenészek előtt. Szólamokra bontva 5 szaxofon, 4 harsona, 4 trombita, valamint dob, gitár, zongora és basszusgitár alkotja az együttest.

A Hanság big Band rendszeresen résztvevője fesztiváloknak, kulturális rendezvényeknek, minősítő hangversenyeknek. Számos díjat és oklevelet tudhatnak magukénak. A fiatalok beépítése, felkészítése mindig fontos szempont volt számukra, céljuk átadni, megtanítani a fiataloknak a swing zene örömeit. A zenekar mottója is ez:

Swing a lelke mindennek

 

A vasárnap esti jubileumi koncerten Tóth Imre alpolgármester adta át a zenekarnak a "Kapuvár városért emlékérem" kitüntetést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában