Gyakorlat

7 órája

Tűz volt egy üzemben

A győri hivatásos tűzoltók szituációs gyakorlatot tartottak egy győri, hőszigetelő anyagokat gyártó üzemben. Egy ember felkutatása, a tűz eloltása, és a helyiség füstmentesítése volt a feladat.

Kisalföld.hu

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

A feltevés szerint a karbantartó műhelyben elektromos hiba miatt tűz keletkezett, amit egy ott dolgozó megpróbált eloltani egy porral oltóval. A magas hő miatt a villamos vezetékek leszakadtak, a dolgozó áramütést szenvedett, mozgásképtelenné vált és a füst miatt nem tudta elhagyni az épületet - számolt be a gyakorlatról a katasztrófavédelem.

Tűz oltása egy üzemben.
Tűz oltása egy üzemben.
Fotó: gyor.katasztrofavedelem.hu

A győri tűzoltók két gépjárműfecskendővel, egy vízszállító és egy létraszerrel, valamint a füsteltávolító ventilátort szállító tehergépjárművel érkeztek ki a tűzesethez. Az egységek felkutatták és hordágyon kivitték az épületből a sérültet, majd eloltották a tüzet és a ventilátor segítségével eltávolították a füstöt a műhelyből. 

Tűz oltása egy üzemben.
Tűz oltása egy üzemben.
Fotó: gyor.katasztrofavedelem.hu

Legutóbb áprilisban számoltunk be arról a szimulációs gyakorlatról, amikor több megye Katasztrófavédelmi Mobil Laborok (KML) állománya azt gyakorolták, hogy mit kell tenniük, amikor valamilyen ismeretlen eredetű nem beazonosítható, tároló edényből kiömlött szúrós szagú anyagok és fehér por miatt kapnak riasztást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában