Elismerés

3 órája

Rangos kitüntetés a Soproni Gyógyközpont szakápolójának

Sebalda Nővér Díjjal ismerték el Felber Andrásné szakápoló évtizedeken át tartó, példaértékű hivatástudattal végzett ápolói tevékenységét az Egészségügyi Szakdolgozók LIV. Országos Kongresszusán Sopronban.

Kisalföld.hu

A díjat 2016-ban alapította a Magyar Kórházszövetség és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Sebalda nővér emlékére, aki az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek rendjében, okleveles betegápolóként dolgozott. Az apáca-nővér a győri Szentháromság Kórházban teljesített szolgálatot, amikor 1945. március 20-án bombatámadás következtében megsebesült, majd röviddel később elhunyt.

Elismerés
Idén Felber Andrásné a Soproni Gyógyközpont szakápolója kapta a Sebalda Nővér-díjat Fotó: Soproni Gyógyközpont

A Sebalda nővér tiszteletére alapított díjjal évről-évre olyan egészségügyi szakdolgozók munkáját ismerik el, akik az ápolói munkát hivatásnak tekintik és áldozatos tevékenységüket kiemelkedő színvonalon végzik.

A kitüntetést idén Felber Andrásnénak, a Soproni Gyógyközpont szakápolójának ítélte oda a döntéshozó testület. A díjat az Egészségügyi Szakdolgozók LIV. Országos Kongresszusán, Sopronban adta át Csordás Adrienn, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház ápolási igazgatója. A kitüntetéshez a Soproni Gyógyközpont képviseletében a helyszínen gratulált dr. Molnár Sándor PhD főigazgató, valamint Farkas Andrea ápolási igazgató is.

Fotó: Soproni Gyógyközpont

A méltatásban elhangzott: Ági nővér a soproni kórház ápolói generációjának egyik rangidős tagja, több mint 50 éve dolgozik az egészségügyben. Ápolói munkáját 1973-ban a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézetben kezdte. 1981-ben került a soproni kórházba, és egy rövid megszakítástól eltekintve azóta is folyamatosan az intézményben dolgozik.

1989-től 1992-ig a Tüdőgyógyászati Osztályon osztályvezető ápoló helyettes, majd 2000-ig osztályvezető ápoló volt. Ezt követően a Krónikus-Belgyógyászati Osztályra került, ahol már több mint 20 éve, folyamatos munkarendben végzi szakápolói tevékenységét. Kedves, megnyerő személyisége mellett kiváló szakmai ismeretekkel, kimagasló empátiás készséggel, betegközpontú szemlélettel rendelkezik. Ápolók generációját oktatta alapápolási feladatokra. Munkáját mindig precízen, az orvos utasításainak és a betegek igényeinek megfelelően végezte. A pandémia ideje alatt életkorából kifolyólag mentességet kérhetett volna, de mindvégig dolgozott a COVID-ellátásban is, ahol pulmonológiai szakápolói ismereteit kiválóan kamatoztatta.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában