Fejlesztés

1 órája

Megújult a városközpont - Biztonságosabb lett a közlekedés Fertődön - Mutatjuk a fejlesztést

Jelentős infrastruktúra fejlesztés valósult meg Fertődön, melynek részeként felújították a központi teret, ahol új parkolók kaptak helyet és a Bartók Béla utcai lakótelepen új gyalogjárdát alakítottak ki. A fejlesztés uniós forrásból valósult meg, amellyel nem csak az autós forgalom közlekedése, de a kerékpáros és a gyalogos is biztonságosabb lesz.

Papp Fanni

Ünnepélyes keretek között, szalagvágással zárta le a forgalomcsillapító projektet Fertőd városvezetése. Fotó: Máthé Daniella

150 millió forintos uniós forrás

A fertődi infrastruktúra fejlesztése három elemet ölelt egybe, amelyre mintegy 150 millió forintos uniós forrást nyert el a település. A támogatásból felújította az önkormányzat a város központját, ahol új parkolók kaptak helyet, de a nagy forgalmú Bartók Béla utcában új gyalogjárdát is kialakítottak biztonságosabbá téve a közlekedést. A projektzárót ünnepélyes keretek között a napokban tartotta meg a városvezetés.

Jelentős fejlesztés valósult meg Fertődön, amelynek köszönhetően biztonságosabb lett a közlekedés a városban. Fertőd polgármestere, Bognár Zoltán mutatta be a megújult teret. Fotó: Máthé Daniella

Könnyebb parkolás, biztonságosabb közlekedés

- A pályázati forrásból rendeztük a központban található teret, amely egységes közterületi burkolatot kapott. Az elmúlt tíz év alatt az autós forgalom szinte megháromszorozódott, így szükségessé vált új parkolók kialakítása. A három központi épületünknél (városháza, posta és bank) összesen negyvenkilenc parkoló kapott helyet, melyből három darab mozgáskorlátozottak számára fenntartott. Azt gondolom, hogy a forgalomcsillapító fejlesztéssel biztonságossá tettük a várost. A pályázati támogatáson felül az önkormányzat önerőből egységes kandelábereket helyezett ki a téren - mondta el Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere. Hozzátette, nagy örömükre a tér fejlesztéséhez az ott megtalálható üzletház is hozzájárult azzal, hogy felújították az épület homlokzatát, így még szebb lett a köztér összképe.

Új gyalogjárdát alakítottak ki

- A projekt részeként meg tudtunk oldani egy másik problémát is. A Bartók Béla utcai a lakótelepen gyalogjárdát alakítottunk ki teljes hosszában a csapadékvíz-elvezető árok lefedésével. Itt napokon belül egyirányosítsuk a forgalmat az autósok számára, de jelenleg még zajlik a Mező utca szélesítése is, amint ott befejeződnek a munkálatok életbe lép az új közlekedési szabály. Mindezek mellett a Baross telepen, amelyre szintén jelentős gyalogos forgalom jellemző kialakítottunk forgalomcsillapító küszöböket, azaz fekvőrendőröket, amiket ugyancsak helyeztünk ki a Bartok Béla utcában - részletezte a polgármester.

Egyre többen választják a Sopron közeli kisvárost

Az elmúlt években dinamikusan növekszik Fertőd lakossága, így egyre több a gyermek is a településen. Az elkövetkezendő években is arra számítanak, hogy növekedik a lakosság száma. 

– Fertőd és a régió dinamikusan fejlődik. Az elmúlt öt-hat évben jelentősen nőtt a lakosság száma is, ami a település fiatalodását jelenti. Társasházak és családi házak is épültek és pár év alatt öt új utcával gyarapodott a város. Az elkövetkező években is arra számítunk, hogy növekedni fog Fertőd lakossága. A határ kilépő irányában száznegyven telkes terület van (magántulajdonban), és úgy néz ki, megkezdődnek ott is az építkezések. Így elengedhetetlenné vált az óvoda és a bölcsőde fejlesztése. A városvezetés ezt felismerve, a pályázati lehetőségeket kihasználva neki is tudott állni a fejlesztéseknek - mondta el Bognár Zoltán korábban a Kisalföldnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában