Letették az esküt

2 órája

Megalakult az új soproni közgyűlés - Mutatjuk az összes képviselőt az új ciklusban

Letette az esküjüket az új soproni képviselő-testület csütörtökön az ünnepi alakuló ülésen.

Kisalföld.hu

Megalakult az új soproni közgyűlés: a soproniak a Fidesz-KDNP képviselőit szavazták meg meg a választókörzetek vezetőinek.

Fotó: Tamas Griechisch

A 2024-es önkormányzati választáson továbbra is Farkas Ciprián polgármesternek szenteltek bizalmat a választópolgárok, a 12 választókörzetbe pedig a Fidesz-KDNP képviselőit választották meg. A kompenzációs listáról további öt ellenzéki képviselő jutott be a testületbe.

Masszív kormánypárti többség

A csütörtökön megtartott ünnepi alakuló közgyűlés az újraválasztott polgármester eskütételével kezdődött. - Nagy megtiszteltetés, hogy immár újraválasztott polgármesterként dolgozhatok tovább Sopronért, ami nekünk, lokálpatriótáknak nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb város is Magyarországon. A következő öt esztendőben azon fogunk dolgozni, hogy a helyi gazdaságot és a turizmust erősebbé, a közlekedést pedig még korszerűbbé és biztonságosabbá tegyük a soproniak számára. Mi egy olyan várost és egy olyan közösséget szeretnénk tovább építeni, ahol jó élni, ahol jó családot alapítani és gyermeket nevelni - hangsúlyozta Farkas Ciprián.

A polgármesteri eskütétel után az önkormányzati képviselők esküjére, majd az alpolgármesterek megválasztására is sor került Simon István és Csiszár Szabolcs személyében. A polgármester és az alpolgármesterek mellett a Fidesz-KDNP színeiben mandátumot szerző képviselők, így Tóth Éva, Péli Nikoletta, Pongráczné Várnai Mária, Juhász Adrienn, Filep Márk, Dóra György, Magas Ádám, Abdai Zsolt, Mágel Ágost és Stöckert Tamás is letették esküjüket.

Kompenzációs listáról

A kompenzációs listáról öt ellenzéki képviselő szerzett mandátumot, és tette le esküjét az alakuló közgyűlésen: Jakál Adrienn (Párbeszéd-Demokratikus Koalíció), Horváth Gábor (Mi Hazánk), Holpár Csaba (MKKP), Kónyi-Kiss Gáborné (Momentum), Németh Imre (Momentum).

Az alakuló közgyűlésen a bizottsági, a településrészi önkormányzatok tagjait és elnökeit is megválasztották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában