Luxus lehetőségek

3 órája

Lottó láz - Mire költene 6 és fél milliárd forintot az utca embere

Tíz éve fele ekkora volt a rekord összegű nyeremény. Akkor 3 milliárd tartotta lázban az országot, most szombaton viszont már 6 és fél milliárd találhat gazdára a lottó sorsoláson. Vajon ki mire költené ezt a hatalmas összeget?

Dániel Viktória

Lottó lázban ég az ország. Laura és Tibor évek óta közösen teszik próbára szerencséjüket. Néhány kisebb nyeremény már előfordult.

Fotó: Krizsan Csaba

Tízezrek szeme fog a tévé képernyőre tapadni szombat este. Sose volt még ekkora nyeremény az 5-ös lottó történetében mint most. Egy győri lottózóban kérdeztünk játékosokat a minden eddigi összeget túlszárnyaló főnyereményről. Mit kiderült 6 milliárd forintot még képzeletben is nehéz elkölteni.

Mária meglátogatná Angliában élő rokonait a lottó nyereményből. egy részét pedig befektetné.
Mária meglátogatná Angliában élő rokonait a lottó nyereményből. Egy részét pedig befektetné.
Fotó: Krizsan Csaba

Ön mire költené a lottó nyereményt?

Laura és Tibor évek óta rendszeresen lottóznak.

– Pár ezer forintot már nyertünk egy-két alkalommal, de a nagy lottó nyeremény még várat magára. Nem gondolkoztunk még azon, hogy mire fordítanánk a nyereményt. Hat milliárd forint hatalmas összeg, majd ha megnyerjük ráérünk kitalálni mi legyen vele.

Izabella szintén rendszeresen vásárol lottó szelvényt, középiskolás korában már nyert egy új kabátra való összeget.

– Azóta nem talált meg újra a szerencse, de már nem merem abbahagyni. Mindig úgy vagyok vele, hogy hátha a következő szelvény lesz a szerencsés.

Lottó lázban ég az ország.  Laura és Tibor évek óta közösen teszik próbára szerencséjüket. Néhány kisebb nyeremény már előfordult.
Lottó lázban ég az ország.  Laura és Tibor évek óta közösen teszik próbára szerencséjüket. Néhány kisebb nyeremény már előfordult.
Fotó: Krizsan Csaba

Mária egy évtizede minden héten lottózik, ő is azt mondta nehéz 6 és fél millió forint nagyságát felmérni.

– Ha a hétvégén ötösünk lenne a nyereményből lakást és autót vennénk. Egy részét pedig befektetném, ingatlanba vagy földterületbe. Emellett nagyon szeretek utazni, szóval biztosan bejárnám a világot. Elsők közt meglátogatnám az Angliában élő rokonokat, mert már nagyon rég voltunk náluk utoljára.

Mária elárulta egyszer már volt hármasa a lottón, emellett sportfogadásokkal is volt már kisebb szerencséje.

Tömegek a lottózókban

Amíg ott voltunk szinte folyamatosan érkeztek az emberek, hogy szelvényt töltsenek. De, ahogy korábban írtuk, Győrújfalun 10 éve közösen próbálják megcsípni a főnyereményt. A Szerencsejáték Zrt. kommunikációs munkatársai is megerősítették, hogy a halmozódás, pontosabban az egyre nagyobb főnyeremény hatással van a lottózási kedvre. 

– Ilyenkor a rendszeres játékosaink több mezőt játszanak meg és olyanok is játszanak, akik egyébként ritkán szoktak, vagyis többen és többet játszanak. 

Forgalmi adatokból az látszik, hogy több milliárdos jackpot esetén már nő a lottózási kedv és megjelenhetnek a keleti és a déli határ menti településeken a határon túlról is játékosok.

 

6 luxus tipp a 6,5 milliárd elköltésére

Hétköznapi ember számára nehéz elképzelni mi férhet bele 6 és fél milliárd forintba. Utána nézünk, milyen luxus kiadásokra lenne elég egy ekkora vagyon, ami dollárra átszámolva több mint 17 millió.

  • Megvehetné a világ tíz legdrágább autóját, köztük egy Lamborghini Veneno-t, amiből mindösszesen 4 darab készült. Ezek után pedig még maradna is egy kis költőpénz, körülbelül 1,1 milliárd forint.
  • Eltölthetne 479 éjszakát a világ legdrágább hotelszobájában a Las Vegas-i Palms Casino Resort The Empathy Suite Sky Villa-ban. Éjszakánként közel 37 millió forintért saját sószobával, a sosem alvó városra néző jakuzzival, két masszázs szobával és 13 személyes bárral várják a vendéget.
  • 17 ezer barátját láthatná vendégül a világ legdrágább éttermében az amerikai The French Laundry-ban.
  • Saját szuper koncertet szervezhetne a Rolling Stones fellépésével, amely a világ legdrágább zenekara, sőt mellé meghívhatná ’ előzenekarnak’ Katy Perry-t és Lady GaGa-t. És még így se fogyna el a 6 és fél milliárd.
  • Elmehetne egy világ körüli utazásra, és magával vihetné ötszáz, valószínűleg nagyon hálás, barátját.
  • Elültethetne 300 ezer fát a globális felmelegedés megállítása érdekében.

Sőt akár ezt a luxus otthont is megépítetlenné magának: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában