Új ciklus

3 órája

Képviselőket búcsúztattak el Fertődön

Az új önkormányzati ciklus október 1-el vette kezdetét, melynek alkalmából három képviselőt búcsúztatott el Fertőd városa. Az új képviselő-testület az alakuló ülést is megtartotta.

Papp Fanni

A 2019-ben megválasztott képviselő-testületek mandátuma hétfőn megszűnt. Fertődön az új ciklusban három korábbi képviselő nem indult, akiktől elbúcsúzott a hét elején az önkormányzat a polgármester, a munkatársak, a jegyző és a sajtóképviselők részvételével. 

- A fertődi képviselő-testületét hat főből áll, akiknek a mandátuma hétfőn lejárt. A 2019-ben megválasztott képviselők közül hárman nem folytatják a munkát a mostani ciklusban. Dr. Huszti Sándor egészségügyi állapota kényszerítette arra, hogy ne tudja folytatni az önkormányzati képviselő munkáját, illetve Garab Gábor Károlyné Andrea és Kóródi Sándor sem indult a választáson - kezdett bele Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere, aki köszönetét fejezte ki az elmúlt években végzett munkáért a leköszönő képviselő társainak.

képviselők
Fertőd városa búcsúztatta a leköszönő képviselőket. Fotó: Máthé Daniella

Képviselők több cikluson át

- Andrea és Sándor nem csak az elmúlt öt évben tett és dolgozott sokat a városért, hiszen több ciklusban vettek részt a városvezetés élén. Kezdetben képviselőként dolgozhattam velük együtt, majd polgármesterként. Nem kis feladat hárult rájuk, hiszen 2014-ben olyan gazdasági helyzetben kapták meg a várost, amiből szinte alig láthattuk a kivezető utat. Sándor pénzügyi bizottsági elnökként, Andrea pedig alpolgármesterként végig ott voltak mellettem, és szavazták meg azokat az intézkedéseket, melyeket hozzájárultak ahhoz, hogy Fertőd kilábaljon a csődhelyzetből. A gazdaság stabilizálódott és két ciklus alatt elértük, hogy a város önerős projekteket tud megvalósítani. Dr. Huszti Sándor ugyan egy ciklusban vett részt, de neki is hatalmas köszönettel tartozunk - mondta el a polgármester.

képviselők
Kóródi Sándor volt képviselő beszédében hangsúlyozta, mindig igyekezett Fertőd javát szolgálni. Fotó: Máthé Daniella

A búcsúztatón személyesen csak Kóródi Sándor tudott részt venni, aki felidézte az elmúlt évek emlékeit.  

Háromszor szentelt számomra bizalmat a város lakossága. Negyvennégy éve vagyok fertődi, és szívvel-lélekkel a magaménak érzem a várost. Igyekeztem mindig a település javát szolgálni

 - hangsúlyozta a leköszönő képviselő.

Az új képviselő-testület megtartotta az alakuló ülését is. Fertőd polgármestere továbbra is Bognár Zoltán maradt. A képviselő-testületben maradt Horváth Zoltán, Illés Tamás és Juronits Norbert, illetve új tag Iglói Krisztián, Németh Ákos és Pálfi-Fekete Ágnes.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában