Egészségügyi kongresszus

2 órája

Sopronban rendezik az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusát - fotók

Ötvennegyedik alkalommal rendezik meg a háromnapos Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszust, melynek idén a soproni Fagus Hotel konferenciaterme ad otthont. A három nap során az egészségügyi szakdolgozók olyan előadásokon vehetnek részt, amelyek a mindennapi munkájukat segíthetik.

Papp Fanni

Az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusának ünnepi megnyitóját csütörtök délután tartották meg a Fagus Hotel konferenciatermében, ahol Farkas Ciprián polgármester és dr. Molnár Sándor, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója köszöntötte a jelenlévőket.

egészségügyi
Fókuszban az egészségügyi dolgozók munkája a soproni kongresszuson. Fotó: Máthé Daniella

- Városunk kedvelt helyszíne a kongresszusoknak, konferenciáknak és különböző szakmai találkozóknak. Ezúttal az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusának adhatunk otthont, amely nagy megtiszteltetés Sopronnak. Azt kívánom, hogy a jelenlévő szakdolgozók megfelelő hangulatban tudjanak töltekezni és tanácskozni. Egyúttal szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy a Soproni Gyógyközpont dolgozói magas színvonalon látják el a faladataikat, amelyért köszöntettel tartozunk mindnyájan - mondta el Farkas Ciprián.

Embert próbáló az egészségügyi dolgozók munkája

Dr. Molnár Sándor beszédében hangsúlyozta, a folyamatos fejlődés érdekében pedig elengedhetetlenek a személyes találkozások. - A betegellátás reformációja Florence Nightingalehez köthető, aki mint mondja, az ápolás művészet, amely exkluzív odaadást és felkészülést igényel. Orvosként ezzel egyet értek, és az egészségügyi dolgozók széles köre nap mint nap embert próbáló művészetet hajt végre. Különösen igaz a betegellátásra, hogy a mi művészetünk tökéletesítéséhez, továbbfejlesztéséhez folyamatosan szükség van az új ismeretek befogadására, elsajátítására. Az olyan alkalmak, mint az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusa teret adnak a találkozásnak, az egymástól való tanulásnak - részletezte a Soproni Gyógyközpont főigazgatója, aki köszönetet mondott Farkas Andreának, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatójának, hogy bokros teendői mellett szívvel-lélekkel szervezte meg a három napos kongresszus programsorozatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában