Nem indul újra

2024.09.14. 07:00

Visszalép közel három évtized után Rábaszentmihály polgármestere

Két jelölt indul a vasárnapi rábaszentmihályi időközi polgármester-választáson, Takács Katalin és Németh Balázs. A falu mostani vezetője, Horváth Gábor úgy döntött, nem méreti meg magát, és huszonnyolc év után visszavonul a tisztségtől.

Cs. Kovács Attila

Vasárnap este döntöttek: Rábaszentmihálynak új polgármestere van. Fotó: Cs. Kovács Attila

Időközi polgármester-választást tartanak a hétvégén Rábaszentmihályon. A helyiek azért járulnak vasárnap az urnákhoz, mert a júniusi választás szavazategyenlőség miatt eredménytelen lett. Nyáron négyen kérték a rábaszentmihályiak bizalmát, ahhoz képest most komoly változások vannak. 

1996 óta volt faluvezető 

Nem indul például a polgármesteri székért a falut 1996 óta irányító Horváth Gábor. A vele azonos számú szavazatot elnyerő Németh Balázs most is ott van a jelöltek között. Rajta kívül új indulóként Takács Katalin neve szerepel majd a szavazólapon. Visszalépett, illetve nem jelöltette magát Takács Ottó és Szabó Tamás József sem. A szavazók tehát két fiatal ember közül választhatnak. Információ­ink szerint Németh Balázs egy győri gyár munkatársa, míg Takács Katalin a közművelődés területén dolgozik. 

Változást akarnak a helyiek 

– A helybeliek jó része, úgy látszik, változást szeretne, én pedig úgy gondolom, válasszanak a fiatal jelöltek közül. Szabják meg ezentúl ők, mi­­lyen irányba menjen a továbbiakban a falu. 28 év nagy idő, ennyit töltöttem el a polgármesteri székben, most ideje lesz a pihenésnek. Többet foglalkozhatok a családommal, a gazdaságommal, mert bizony az elmúlt évtizedekben ezek csorbát szenvedtek – indokolta döntését érdeklődésünkre Horváth Gábor. A távozó polgármesternek olyan szép eredmények fűződnek a nevéhez, mint az ország egyik legjobban működő, közmunkaprogramban felépített gazdasága. 

Most is szoros lesz a végeredmény 

A rábaszentmihályiak kíváncsian várják a vasárnapi eredményt, bár bővebben a megszólított helyiek nem kívántak nyilatkozni. Egy asszony annyit árult el, hogy véleménye szerint szoros lesz a verseny, mivel két fiatal indul. Közéleti munkájukat nem igazán ismerik, a szimpátia alapján döntenek majd. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában