Nemes felajánlás

2024.09.14. 11:19

Magánfelajánlásból fejlesztették a Dévény-torna rendelőjét Sopronban

Fejlesztő eszközökkel és kényelmi bútorokkal gazdagodott a Soproni Gyógyközpont Dévény-torna szakrendelése. A terápiás környezet megújítását a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány kezdeményezte egy magánszemélytől érkezett felajánlásból.

Kisalföld.hu

A terápiás eszközöket a Dévény-torna szakrendelést képviselő Őri Katalin és Iliás Diána DSGM-szakgyógytornászok vették át Dr. Losonczi Ferenctől, az alapítvány kuratóriumi elnökétől. Fotó: Soproni Gyógyközpont

A Soproni Gyógyközpont civil szervezetéhez egymillió forint érkezett célzott támogatás formájában egy Dévény-kezelésben érintett gyermek családjától. A kislányt izomsérülés miatt kezelték hosszasan a soproni kórház Dévény-torna szakrendelésén, aki a szakszerű segítségnek köszönhetően teljesen felépült, és ma már egészséges életet él. A szülők a DSGM-szakgyógytornászok áldozatos munkáját szerették volna megköszönni a nagylelkű felajánlással.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány az adományból a Dévény-torna szakrendelés terápiás környezetét fejlesztette: többfunkciós, állítható kezelőágyat, pelenkázó asztalt és bútorokat, terápiás eszközöket és fejlesztő játékokat szerzett be. A terápiás eszközöket a Dévény-torna szakrendelést képviselő Őri Katalin és Iliás Diána DSGM-szakgyógytornászok vették át dr. Losonczi Ferenctől, az alapítvány kuratóriumi elnökétől.

- A felajánlás lehetővé tette, hogy a terápiás eszköztárunkat tovább bővítsük és még komfortosabb környezetben fogadjuk a hozzánk érkező babákat és családjaikat – fejezte ki köszönetét Őri Katalin szakgyógytornász. Hozzátette: az új kezelőágynak nagy hasznát veszik a legkisebb babák vizsgálatánál és kezelésénél, a terápiás eszközökkel pedig a csecsemők induló mozgásformáit (pl. kúszás, mászás, forgás), a mozgáskoordinációt és az egyensúlyérzéket tudják fejleszteni. A beszerzett játékok a kézügyességet és a motoros tevékenységeket segítik.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány az adományból a Dévény-torna szakrendelés terápiás környezetét fejlesztette. Fotó: Soproni Gyógyközpont

A Dévény-torna szakrendelés a megszületéstől egészen 1,5-2 éves korig fogadja a babákat Sopron és vonzáskörzetéből. Leggyakrabban tartási problémákkal, megkésett mozgásfejlődéssel, az izomtónus elosztási zavaraival vagy ortopédiai problémákkal (pl. lábtartás eltérés, egyoldalas fejtartás) találkoznak a szakemberek, de a DSGM-szakgyógytornászok követik nyomon a koraszülött babák mozgásfejlődését is.

A kórház Dévény-torna szakrendelése TB támogatott formában működik a Várisi úti Mozgásterápiás részlegen. A szakrendelés szakorvosi javaslatra, házi gyermekorvos, gyermekneurológus, ortopédus vagy neonatológus beutalójával vehető igénybe.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában