Tanévkezdés

2024.09.02. 13:38

Ingyenes tanszercsomagokat adtak át Sopronban

A soproni városvezetés idén is ingyenes tanszercsomagokkal támogatja az első és második osztályos tanulókat.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

A soproni önkormányzat idén is ingyenes tanszercsomagot biztosít a város első és második osztályos tanulóinak. A támogatás összesen 1216 diákot érint, a város pedig mintegy hatmillió forintot fordít a csomagok vásárlására. A tanév első napján Farkas Ciprián polgármester a Soproni Gárdonyi Géza Általános iskolába látogatott el, ahol jelképesen átadta néhány kisdiáknak a tanszercsomagot. Az átadón jelen volt Csiszár Szabolcs alpolgármester és Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója is.

- A tanévkezdés minden évben izgalmas nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is. Ezeken az izgalmakon próbáltunk csökkenti azzal, hogy az önkormányzat csaknem 1200 első és második osztályos gyermeknek ingyenes tanszercsomagot biztosított. A csomag tartalmi elemeit szakemberekkel és a Soproni Tankerület munkatársaival közösen alakítottuk ki, így olyan dolgok kerültek bele, amire valóban szüksége lehet a kisiskolásoknak - hangsúlyozta Farkas Ciprián.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában