Eredmények, tervek, emlékek

2024.09.09. 17:00

Értékeltek a győri honvéd hagyományőrzők

A Honvéd Hagyományőrző Egyesület Győri Területi Szervezete értekezletet tartott vitéz lovag Kulcsár Béla Csanaki Udvarházában.

Gyurina Zsolt

A Honvéd Hagyományőrző Egyesület Győri Területi Szervezete értékelt és emlékezett az összejövetelen.

Fotó: Kulcsárné Kovács Klári

Az ülésen megjelentek értékelték az elmúlt negyedév munkáját és megszabták a jövő feladatait. Megemlítették, hogy Sípos Sándor a közelmúltban a „Honvédelemért kitüntető cím” II. fokozatát, Kulcsár Béla pedig a III. fokozatát vehette át Budapesten a Stefánia Palotában. Egyperces néma felállással emlékeztek meg az augusztusban elhunyt bajtársukról, Bobori Károly ezredesről. Beszéltek a jövőbeni terveikről. 

Az elhangzott beszámolóból és hozzászólásokból kitűnt, hogy a győri szervezet az ország egyik legeredményesebbje. 

Az ülést követően megtekintették Kulcsár Béla gyűjteményeit. Különösen a haditechnikai szekció aratott nagy sikert, benne a 29 légi győzelmet aratott vitéz nemes Molnár László repülő főhadnagy Messerschmitt vadászgépéből származó ereklyékkel. Ezek előtt emlékeztek meg a hős vadászpilóta 80 évvel előbbi tragikus haláláról, ami a német repülésirányítók hibájából következett be. A rendezvény jó hangulatú beszélgetéssel zárult, a résztvevők lelkesen köszönték a házigazdának a maradandó élményt.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában