Elismerés

2 órája

A statisztikatudomány legnagyobb hazai elismerését vehette át a Széchenyi István Egyetem professzora

Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként nemrég a statisztikatudomány legrangosabb kitüntetését, a Fényes Elek-díjat ítélték oda dr. Dusek Tamásnak, a győri Széchenyi István Egyetem Regionális és Gazdaságtudományi Doktori Iskolája vezetőjének. A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar professzora közel harminc éve végez kutatásokat, és ma is oktatóként segíti a Statisztika, Pénzügy és Kontrolling Tanszék munkáját.

Széchenyi Egyetem

Fotó: Adorjan Andras

Prof. dr. Dusek Tamás már tízéves korában előszeretettel forgatta a statisztikai zsebkönyveket. A tudományterület iránti szenvedélye azóta is tart, és mára a szakma egyik legelismertebb tudósának számít hazánkban. A Széchenyi István Egyetem Regionális és Gazdaságtudományi Doktori Iskolájának vezetője, emellett oktat és rengeteget kutat, hiszen kíváncsisága az új dolgok iránt továbbra is töretlen. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) köztestületének tagja, a Gazdaság- és Jogtudományok Osztály Regionális Tudományok Bizottságának alelnöke, MTA közgyűlési képviselő.

„Szakterületemen mindig igyekeztem aktív részese lenni a legfontosabb fórumoknak, így például szerkesztőbizottsági tagja vagyok a Területi Statisztika folyóiratnak és a Regional Statistics angol nyelvű lapnak, de a Statisztikai Szemle, illetve a Hungarian Statistical Review kiadványok főszerkesztőjeként is tevékenykedem” – részletezte prof. dr. Dusek Tamás. Hozzátette: a Magyar Statisztikai Társaság munkáját választmányi tagként és szakosztályi elnökként segíti, mindezek mellett pedig előszeretettel vesz részt akár társterületeket is érintő konferenciákon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában