Verseny Győrben

9 órája

A nyelv ünnepe - Négyszáz fiatal tette próbára tudását – Fotók

Több mint 400 diák tette próbára nyelvtudását az Európai Nyelvek napja alkalmából szervezett versenyen Győrben. Az esemény nagy hagyományokra tekint vissza, idén már 16. alkalommal rendezték meg.

Dániel Viktória

Fotó: Nagy Gábor

Az eredményjelzés előtt átadták a Dr. Szenténé Dr. Vida Éva-díjat, amellyel a térség kiemelkedő nyelvtanárainak munkáját ismerik el. Idén Bereczky Ilona a győri Hild József Építőipari Technikum angol tanára vehette át.

A díjátadón Prof. dr. Lakatos István a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatának elnöke és Hatos Hajnalka a Hatos és Társa Nyelviskola ügyvezetője köszöntötték a diákokat. A két szervezet a Győr-Moson-Sopron vármegyei Europe Direct irodával közösen rendezte meg a versenyt. 

A szervezők a nyelvtanulás fontosságát hangsúlyozták, valamint hogy a nyelvtanulás rengeteg új lehetőséget nyit meg a tanulók számára.

Az idei téma az UNESCO világörökségek Magyarországon és Ausztriában volt. Az alsó tagozatos indulóknak plakát versenyt hirdettek, a felső tagozatosok pedig EU-s vetélkedőn vettek részt. A középiskolás tanulóknak pedig idegen nyelvű prezentációt kellett tartaniuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában