Közlekedés

2024.08.24. 15:01

Szeptember 2-től kell kérni igazolást a kedvezményes buszbérlet vásárlásához Győrben

2024. április 1-től Győr helyi autóbusz járatain változott a díjszabás, ugyanakkor a közgyűlés dr. Dézsi Csaba András polgármester javaslatára a buszközlekedésben nyújtott kedvezményekről döntött.

Kisalföld.hu

Ennek értelmében a győri önkormányzat az állandó győri lakhellyel rendelkezők számára lehetőséget biztosít arra, hogy a havi bérlet árából 25 százalékos, míg a negyedéves bérlet árából 50 százalékos kedvezményt vegyenek igénybe a győriek.

A kedvezményes bérleteket a Volán jegypénztárban két helyszínen: a vidéki buszpályaudvaron (Hunyadi u 9.) és a belvárosban (Árpád u 51/B.) lehet megvásárolni, miután a Polgármesteri Hivatal Lakossági Kapcsolattartó Osztálya hatósági bizonyítványt/igazolást állít ki a jogosultság fennállásáról. A Volán jegypénztárainál az igazolás bemutatásával vásárolható kedvezményes bérlet.

Szeptember 2-án megkezdődik a kedvezményes árú, IV. negyedéves helyi buszbérlet vásárlásához szükséges hatósági igazolás kiállítása. A hatósági igazolás 15 munkanapon keresztül személyesen a Lakossági Kapcsolattartó Osztályon (Győr, Szent István u. 27.), a Ménfőcsanaki, Győrszentiváni és Gyirmóti Lakossági Információs Irodákban, valamint ügyfélkapun keresztül igényelhető szeptember 2. és 20. között.

Az elektronikus, ügyfélkapun keresztül történő ügyintézéshez a gyor.hu honlapon szereplő kérelemnek megfelelően kell megadni az adatokat és feltétlenül fel kell tüntetni, hogy általános (felnőtt) vagy tanuló, esetleg nyugdíjas bérlethez kérik az igazolást.
E-mailen keresztül nem lehet ezt az ügyet elintézni.

Ügyfélfogadás
Hétfő, Kedd, Szerda: 8.00 – 16.00
Csütörtök: 8.00 – 17.30
Péntek: 8.00 – 12.00
Az irodák minden nap 12.00 és 13.00 óra között zárva tartanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában