Kötelező adatszolgáltatás

2024.08.12. 19:55

Összeírják Nagyszentjános kutyáit

Elektronikus úton, vagy formanyomtatvány kitöltésével is teljesíthető az adatszolgáltatás

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Fotó: Kandybka Alina

Nagyszentjános önkormányzata szeptember 30-ig a településen tartott kutyák összeírását végzi, melynek célja a településen tartott kutyák adatainak, tulajdonosaik, illetve tartóik elérhetőségének nyilvántartása a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által vezetett ebnyilvántartásban, a veszettség elleni védekezés, az állatok tulajdonosai, tartói és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme.

Az önkormányzat törvényben előírt feladata a beérkezett adatok összevetése a NÉBIH által vezetett ebnyilvántartásban szereplő adatokkal, és az eltérések jelzése a NÉBIH-nek. Az adatszolgáltatás szeptember 30-ig bírság kiszabása nélkül teljesíthető. 

Az ebösszeíró adatlapot az E-önkormányzat portálról, ügyfélkapus bejelentkezés után elektronikus úton is be lehet küldeni, vagy írásban, formanyomtatvány kitöltésével az önkormányzati hivatalban, az Önkormányzati Kft. portáján a Vásárcsarnokban, a Bakony-ér Intézmény családsegítői irodájában ügyfélfogadási időben leadni. A formanyomtatvány átvehető a fenti helyeken, illetve az önkormányzat honlapjáról letölthető. Az adatlapot ebenként külön-külön kell kitölteni.

  • A korábbi ebösszeírások során már bejelentett kutyákról is kell adatszolgáltatást teljesíteni, abban az esetben is, ha az adatokban nem történt változás. 
  • Az ebösszeírás során az ebtulajdonosok és -tartók számára az adatszolgáltatás kötelező, aki azt nem teljesíti, 150.000 forint állatvédelmi bírsággal sújtható.
    Az ebösszeírással kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket várják e-mailben ([email protected]) és telefonon (96/350-597) is. Az ügyben Szabó Zoltánné önkormányzati munkatársat kereshetik.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában