Felszívta magát

2024.08.05. 07:37

Megmérgezték a platánfát, de megmenekült a rábapordányiak büszkesége

Felszívta magát és él a Rábapordányban tavaly megmérgezett öreg platánfa. A falu büszkesége a vén platánfa, nem tudni, kinek volt útjában és kit vitt rá a lélek, hogy megfúrja törzsét és vegyszert fecskendezzen bele.

Kisalföld.hu

"Felszívta magát", túlélte a mérgezést és él a rábapordányi öreg platánfa. A templom előtti téren álló, idén százkét éves platánfának a törzsét a gyökereknél tavaly fúrták meg ismeretlenek és öntötték be vegyszerrel. A szándék minden bizonnyal az volt, hogy kiszáradjon a vén platán.

platánfa Rábapordány
Megmenekült a platánfa, túlélte a mérgezést.Fotó: Rábapordány közösségi oldala

Megmenekült a platánfa

A község közösségi oldalán tudatják, hogy a fa kiváló állapotban van. Annak idején szakemberek, kertészek siettek a rábapordányi önkormányzat segítségére. Gyors és hatékony közreműködésüknek, iránymutatásának köszönhetően a fa megmenekült. A megmentők közül külön is kiemelik a bejegyzésben Kiss Gábort, aki egy díszfaiskola ügyvezetőjeként ajánlott fel semlegesítő szereket és adott tanácsokat a teendőkhöz. A helyiek az elmúlt hónapokban folyamatosan ellenőrizték és ápolták a platánfát.

"Örömmel jelentjük, hogy a platánfa csak minimális mértékben veszített ágakat, és továbbra is egészségesen növekszik. Ez a siker a közösség összefogásának és a szakértők odaadó munkájának köszönhető, amiért hálásak vagyunk. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a fa megmentéséhez és védelméhez"- írták a pordányiak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában