Különleges helyzet

2024.08.28. 11:13

Lébény szolgálatában a két pedagógus

„A közjó szolgálatáért” emlékplakettel ismerték el Farkas Frigyesné és Horváth Krisztina tevékenységét Lébényben. Ezúttal két pedagógus példamutató munkáját jutalmazták.

Mészely Réka

Farkas Frigyesné és Horváth Krisztina munkáját ismerték el Lébényben.

Fotó: STUDIO2 KOVACS NORBERT

Lébény önkormányzata – az elmúlt évek hagyományát követve – „A közjó szolgálatáért” emlékplakett adományozásával ismeri el azokat, akik a település szolgálatában kiemelkedő érdemeket szereztek. A kitüntetésre érdemes emberekre javaslatot tehetnek magánszemélyek, valamint a település civil szervezetei. Az emlékplakett adományozásáról a képviselő-testület zárt ülésen, minősített többséggel, titkos szavazással döntött. A díjakat Kovács Gábor polgármester adta át a napokban. 

Idén különleges helyzet állt elő, ugyanis nem egy, hanem két díjazott tevékenységét is jutalmazták: Farkas Frigyesné és Horváth Krisztina is kiérdemelte a díjat. 

A Lébényi Horgász Egyesület javaslatára díjazták Farkas Frigyesnét példamutató pedagógiai életpályája és a Lébényi Kézilabda Egyesületnél máig aktív munkája miatt. 

Horváth Krisztina ének–zene–népzene szakos tanárt a Nyugdíjasok Lébényi Egyesülete ajánlotta az elismerésre. A kitüntetett 2017 óta vezeti az egyesület népdalkörét. Sok vidéki szereplés és elnyert vármegyei díjak mellett vezetésével országos megmérettetésen is részt vettek és kiváló minősítést kaptak. A versenyeken való szereplések vitték a kisváros jó hírét is, ízelítőt nyújtva a helyi kulturális életből. Krisztina fontosnak tartja a generációk közötti kapcsolat erősítését: az általános iskola népzenét tanuló csoportjai és a népdalkör gyakran lépnek fel közösen. 

Méltatásából kiderül: elhivatott művelője, terjesztője a népzenének és a népdaloknak. Igazi lelkesedéssel tanít és ezt átadja a tanítványainak is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában