Közlekedés

2024.08.25. 19:27

Kisiklott egy vonat a Keletinél - A baleset érinti a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalat- fotók

Vasárnap este a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity 5 kocsija a Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon kisiklott.

Kisalföld.hu

Kisiklott egy Intercity vonat a Keleti pályaudvar közelében

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

21.30 - Újabb információk - Forgalmi változások

  • A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek és onnan fordulnak vissza Hatvan irányába.
  • A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonali vonatok Rákosig közlekednek és onnan fordulnak vissza Újszász felé.
  • A Budapest-Pécs (Mecsek IC) és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal (railjetek, soproni IC-k, szombathelyi Savaria és Mura IC, győri G10) menetrend szerint eredetileg a Keleti pályaudvarra közlekedő vonatai Budapes-Kelenföld állomásról fordulnak vissza.
  • A Keleti pályaudvarról 19:10-kor – Békéscsabán, Lőkösházán át- Bukarestbe induló Ister InterCity (IC 473) nem közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról – Bécsen át – Salzburgba 20:01-kor induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) nem közlekedik. Az utasai a Kelenföldről 21:30-kor Bécsbe induló Railjet xpress vonattal (RJX 266) utazhatnak.
  •  A Bécsből – Debrecenen, Záhonyon át – Csapra (Chop) közlekedő Hortobágy EuroCity (EC 149) nem érinti a Keleti pályaudvart. Budapest-Kelenföld állomástól kerülő útirányon át - Kőbánya-Kispest, Cegléd, Szolnok érintésével – várhatóan jelentős, 90-120 perces késéssel  közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról 21:40-kor Győrbe induló G10-es vonat (9318) Kelenföldtől közlekedik.
  • A Bécsből Bukarestbe tartó Dacia-Corvin nemzetközi gyorsvonat (347) a fővárosban kerülő útvonalon, a Keleti pályaudvar érintése nélkül közlekedik. A Keleti pályaudvar helyett Kelenföld állomáson lehet rá felszállni.

20.00 - Vasárnap este a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity 5 kocsija a Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon kisiklott. A balesetben nem sérült meg senki - közölte a MÁV.

A baleset miatt a Keleti pályaudvarra bevezető vágányok el vannak zárva, így vasárnap este a pályaudvar már nem indít és nem fogad vonatokat. A helyszínelés és a műszaki mentés hosszabb időt vehet igénybe.

Forgalmi változások

  • A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek és onnan fordulnak vissza Hatvan irányába.
  • A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonali vonatok Rákosig közlekednek és onnan fordulnak vissza Újszász felé.
  • A Budapest-Pécs (Mecsek IC) és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal (railjetek, soproni IC-k, szombathely Mura IC) Keleti pályaudvarra közlekedő vonatai Budapes-Kelenföld állomásról fordulnak vissza.

Korábban - Vasárnap este baleset miatt a Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon korlátozásokra, jelentős késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani - közölte honlapján a MÁV.

keleti pályaudvar
Vajon mi történhetett a keleti pályaudvaron?

Az elővárosi és távolsági vonatok is más budapesti állomásokról indulnak vissza. A hatvani vonal vonatai Kőbánya felsőn, az újszászi vonal vonatai Rákoson fordulnak vissza. A pécsi és a hegyeshalmi vonal vonatai Kelenföldről fordulnak vissza - olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában