Gyász

2024.08.27. 07:30

Elhuny Kovács Bea - Egy kedves és szeretett könyvtáros-tanár távozott váratlanul

Elhunyt Kovács Beatrix könyvtáros, tanár, a csornai könyvtár és a farádi iskola egykori munkatársa. Megdöbbentő, hogy többé nem láthatjuk mosolygós arcát, nem lép be vidáman a könyvtárba, vagy az iskolába, tanítványaihoz.

Cs. Kovács Attila

Egy kedves, mindig mosolygós pedagógust búcsúztat közösségi oldalán a csornai könyvtár és a farádi általános iskola. Kovács Beatrix váratlanul ment el, családja mellett tanítványok, szülők, olvasók, kollégák gyászolják. 

Kovács Bea
Kovács Bea. Fotó: Csornai városi könyvtár

"A kollégák és a könyvtárba járók kivétel nélkül egy derűs, segítőkész embernek ismerték meg. A könyvtáros szakma a kisujjában volt, szerette az itt kialakult kis közösséget. Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy megismerhettük őt, rettenetes, hogy többé már nem látogat meg minket"-írták a csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár oldalára egykori kollégái. Bea 1984-től 2017-ig dolgozott az intézményben. Valóban, szerették az olvasók, segítőkészségéért, vidámságáért, sokoldalúságáért. Emlékszem egy régi-régi télre, amikor pásztorjátékot tanított be nekünk, általános iskolásoknak. Akkor még a Palota soron működött a könyvtár. Hogy hol adtuk elő, azt már nem tudom, de Bea nagyon jó pedagógus volt, felkészített bennünket és a próbákra örömmel mentünk, mert vidám volt a hangulat. Ma is előttem van!

"Szomorú szívvel búcsúzunk kollégánktól, a gyerekek Bea nénijétől, iskolánk történelem-könyvtár szakos pedagógusától, Kovács Beatrixtól. Szeretettel gondolunk rá, vidám személyiségét, kedves mosolyát sosem feledjük, emlékét szívünkben megőrizzük.

A Király Iván Általános Iskola vezetősége, nevelőtestülete, dolgozói és diákjai"-így köszön el utolsó munkahelye Bea nénitől. Az iskola közösségi oldalát böngészve számos kép kerül elő, melyen a büszke tanár néni diákjai mellett áll. Egy-egy tanulmányi, vagy helytörténeti versenyen elért kiváló eredmény után, vagy mesejátékok szereplőiként. 

Bea, nyugodj békében, maradandó emlékeket hagytál magad után!

Cs. Kovács Attila

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában