Korlátozás

2024.08.12. 15:00

Egy kis nyugalmat az erdei állatoknak!

Kisalföld.hu

Bár általában szeptember 1-től október végéig tart a szarvasbőgés, de az erdő lakóinak nyugalma érdekében a Baráti Vadásztársaság, mint vadgazdálkodó, vadászterületein augusztus 21-től 60 napig az erdőlátogatást az alábbiak szerint részben korlátozza.

A Baráti Vadásztársaság vadászterületein lévő erdőben és a külterületi vadászterületeken való tartózkodást, erdőlátogatást a hivatalos napnyugtát megelőző egy óra időtartamtól másnap a hivatalos napkeltét követő egy óra időtartamig kérik mellőzni. Tilos továbbá az erdei életközösségben, az erdő talajában és az erdészeti és vadászati létesítményekben, berendezésekben kárt okozni, a rendeltetésszerű erdő és vadgazdálkodási tevékenységet zavarni, quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral közlekedni, ebet és más háziállatot az erdőben és a vadászterületeken szabadon engedni.

A tilalmat megszegőkkel szemben a Baráti Vadásztársaság és a Kisalföldi Erdőgazdaság eljárást indít, mely súlyos pénzbírsággal záródhat!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában