2024.08.25. 13:38
Brunoért főztek Sarródon - sok-sok fotó a jótékonykodásról
Sarród a hétvégén ismét a gasztronómia központjává vált, hiszen idén már a negyedik alkalommal rendezték meg a Hal és Vadétel Főző Fesztivált. Az esemény azonban nemcsak kulináris élvezeteket kínált, hanem nemes célt is szolgált, mivel a fesztivál teljes bevételét Heiner Bruno gyógykezelésére ajánlották fel.
A háromnapos rendezvény változatos programkínálattal várta az érdeklődőket, ahol a látogatók a tapasztalt és lelkes amatőr szakácsok által készített helyi hal- és vadételek legjavát is megkóstolhatták.
Az idei fesztivál azonban nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek nyújtott felejthetetlen élményt, hanem egyben egy olyan közösségi összefogás is volt, amely megmutatta, hogy a finom ételek és a jó célok kéz a kézben járhatnak.
Heiner Bruno, a sarródi kötődésű kisfiú egy ritka genetikai betegségben, Duchenne izomsorvadásban szenved, a kezeléséhez szükséges összeg egy részét próbálták meg összegyűjteni a szervezők úgy, hogy a tombola és kóstolójegyek bevételét az ő gyógyulásának támogatására ajánlották fel.
Idén már negyedik alkalommal rendeztük meg a hagyományos hal- és vadételek főzőfesztiválját, ami egyben jótékonysági célokat is szolgált
- osztotta meg lapunkkal Papp Gyula, Sarród polgármestere.
A jótékonysággal összekötött főzés ötlete onnan ered, hogy a közelmúltban kiderült Brunoról, hogy súlyos beteg. A család rendszeresen itt tölti a hétvégéket, így amikor értesültünk nehéz helyzetükről, elhatároztuk, hogy a fesztivál bevételeit nekik ajánljuk fel
- tette hozzá.
Az eseményre több csapat is jelentkezett, a két nap alatt összesen 16 baráti társaság főzött. Bár alapvetően hal- és vadételeket terveztek, a jótékonysági cél miatt más ételek is készültek, mint például a sült malac vagy az elmaradhatatlan csirke. A főzőcsapatok többsége helyi kötődésű, és mindenki lelkesen vett részt a kezdeményezésben.
Rendezvényünk szombaton felnőtteknek szóló programokkal indult, vasárnap pedig inkább gyerekbarát programokkal folytatódott, arcfestés, ugrálóvár és gyermekkoncert várta a kicsiket. A három napot végül egy bállal zártuk, ahova meghívtuk a Heiner családot is, így a tombolasorsolás és az adományok átadása is ekkor történt
- mondta.
Büszkeséggel tölt el, hogy a falu közössége ilyen összefogást mutatott Bruno megsegítésére - zárta a beszélgetést Papp Gyula.
Brunoért főztek Sarródon
Fotók: Máthé DaniellaAz eseményen a Heiner család is jelen volt, ahol a 8 éves kisfiú testvérével és barátaival együtt élvezte a napsütést és a finom ízeket, miközben szülei óvó tekintete kísérte őket. Heiner Csaba, Bruno édesapja elmondta, hogy csodálatos érzés számára látni, ahogy a település lakói egy emberként fogtak össze a kisfiáért.
Hálás vagyok mindenkinek, aki eljött, külön köszönöm polgármester úrnak és a horgász egyesület elnökének a támogatást - mondta meghatottan. - Bár a kezelés költsége hatalmas összeg, én mégis bizakodó vagyok, pozitívan állok hozzá és tudom, hogy megoldódik minden.