Közösségi összefogás

2024.08.25. 13:38

Brunoért főztek Sarródon - sok-sok fotó a jótékonykodásról

Sarród a hétvégén ismét a gasztronómia központjává vált, hiszen idén már a negyedik alkalommal rendezték meg a Hal és Vadétel Főző Fesztivált. Az esemény azonban nemcsak kulináris élvezeteket kínált, hanem nemes célt is szolgált, mivel a fesztivál teljes bevételét Heiner Bruno gyógykezelésére ajánlották fel.

Varga Henrietta

A háromnapos rendezvény változatos programkínálattal várta az érdeklődőket, ahol a látogatók a tapasztalt és lelkes amatőr szakácsok által készített helyi hal- és vadételek legjavát is megkóstolhatták. 

Főzés
Negyedik alkalommal rendezték meg a hal és vadételfőző fesztivált Sarródon Fotó: Máthé Daniella

Az idei fesztivál azonban nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek nyújtott felejthetetlen élményt, hanem egyben egy olyan közösségi összefogás is volt, amely megmutatta, hogy a finom ételek és a jó célok kéz a kézben járhatnak.

Heiner Bruno, a sarródi kötődésű kisfiú egy ritka genetikai betegségben, Duchenne izomsorvadásban szenved, a kezeléséhez szükséges összeg egy részét próbálták meg összegyűjteni a szervezők úgy, hogy a tombola és kóstolójegyek bevételét az ő gyógyulásának támogatására ajánlották fel.

Főzés
A 8 éves Bruno ikertestvérével, Lilivel és édesapjukkal Fotó: Máthé Daniella

Idén már negyedik alkalommal rendeztük meg a hagyományos hal- és vadételek főzőfesztiválját, ami egyben jótékonysági célokat is szolgált 

- osztotta meg lapunkkal Papp Gyula, Sarród polgármestere.

A jótékonysággal összekötött főzés ötlete onnan ered, hogy a közelmúltban kiderült Brunoról, hogy súlyos beteg. A család rendszeresen itt tölti a hétvégéket, így amikor értesültünk nehéz helyzetükről, elhatároztuk, hogy a fesztivál bevételeit nekik ajánljuk fel

 - tette hozzá.
Az eseményre több csapat is jelentkezett, a két nap alatt összesen 16 baráti társaság főzött. Bár alapvetően hal- és vadételeket terveztek, a jótékonysági cél miatt más ételek is készültek, mint például a sült malac vagy az elmaradhatatlan csirke. A főzőcsapatok többsége helyi kötődésű, és mindenki lelkesen vett részt a kezdeményezésben.

Rendezvényünk szombaton felnőtteknek szóló programokkal indult, vasárnap pedig inkább gyerekbarát programokkal folytatódott, arcfestés, ugrálóvár és gyermekkoncert várta a kicsiket. A három napot végül egy bállal zártuk, ahova meghívtuk a Heiner családot is, így a tombolasorsolás és az adományok átadása is ekkor történt 

- mondta. 

Büszkeséggel tölt el, hogy a falu közössége ilyen összefogást mutatott Bruno megsegítésére  - zárta a beszélgetést Papp Gyula.

Az eseményen a Heiner család is jelen volt, ahol a 8 éves kisfiú testvérével és barátaival együtt élvezte a napsütést és a finom ízeket, miközben szülei óvó tekintete kísérte őket. Heiner Csaba, Bruno édesapja elmondta, hogy csodálatos érzés számára látni, ahogy a település lakói egy emberként fogtak össze a kisfiáért. 

Hálás vagyok mindenkinek, aki eljött, külön köszönöm polgármester úrnak és a horgász egyesület elnökének a támogatást - mondta meghatottan. - Bár a kezelés költsége hatalmas összeg, én mégis bizakodó vagyok, pozitívan állok hozzá és tudom, hogy megoldódik minden.

Főzés
A Heiner család a szervező horgász egyesület elnökével és Sarród polgármesterével Fotó: Máthé Daniella


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában