Oktatás

2024.08.26. 08:52

Bővül a győri Sport és Kreatív Technikum felnőttképzési portfóliója

2024 szeptemberétől a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum a felhasználói igényekhez igazodva gazdagította a felnőttek számára szervezett kreatív ágazati szakmai képzéseket. Még lehet jelentkezni mozgókép- és animációkészítő, grafikus, fotográfus, dekoratőr és nyomdaipari technikus képzésekre. Tovább folytatódnak a sportszakmai képzések is a leendő sportedzők-sportszervezők és fitness-wellness instruktorok számára.

Kisalföld.hu

Sokféle motivációval érkeznek a tanulni vágyók: vannak, olyanok, akik felfrissíteni, rendszerezni szeretnék az eddig megszerzett tudásukat, hogy a munkahelyükön vagy a privát életükben tudják azt hasznosítani; jelentkeznek olyanok is, akik a hobbytevékenységüket szeretnék magasabb szintre emelni, a későn érők a kiválasztott szakmát szeretnék a munkaerőpiacon való sikeres megjelenés érdekében elsajátítani; akadnak olyanok is, akiket a média, a közösségi platformok világa vonz, ezeken a felületeken akarnak hasznosat alkotni.

Mivel két szakma jelenleg térítésmentesen megszerezhető, ezért sokan szánják rá magukat arra, hogy munka és család mellett is a délutáni órákban vagy a hétvégén tanuljanak. Az intézmény a lehetőségeihez képest alkalmazkodik a tanulók időbeosztásához.

Az oktatás gyakorlatcentrikusan zajlik, a diákok gyakran oldanak meg csapatban egy problémát úgy, hogy a közös munka közben bővítik és alkalmazzák az elmélethez kapcsolódva gyakorlati ismereteiket.

A leendő sportedzők-sportszervezők és fitness-wellness instruktorok edzésprogramokat készítenek különféle felhasználói elvárások szerint étkezési és életmódbeli tanácsokkal, sporteseményt terveznek, szerveznek, bonyolítanak le, az azonos sportágat művelők bemutatják társaiknak saját sportáguk elméletét, szabályrendszerét.

A kreatív ágazat tanulói a tervezéstől a megvalósításig – eszközigénnyel, időtervezéssel – vezetik végig projektjeiket. Az intézmény bővülő infrastruktúrája lehetővé teszi a szabadkézi és digitális rajzolást, a szitanyomást, a 3D-s nyomtatást, a könyvkészítést a tervezéstől a megvalósításig, egy-egy kirakat látványának megtervezését és megalkotását, álló és mozgóképek rögzítését, animációs és élőszereplős filmek létrehozását. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában