Defibrillátor

2024.08.29. 12:29

Biztonság összefogással és adománnyal Bágyogszováton

Defibrillátort kapott a bágyogszováti iskola. Az intézmény és környéke a falu forgalmas területe, számos kulturális és sportrendezvénynek ad helyet. Biztonságot jelent a készülék.

Cs. Kovács Attila

A készüléket már át is adták az adományozók az önkormányzat és az iskola képviselőinek.

Defibrillátort szeretett volna a bágyogszováti iskola épületében elhelyezni az intézmény új vezetése és szülői munkaközössége. Az iskola, mellette a művelődési ház, a játszótér, a sportpályák a falu életének központi helyszínei. Szinte minden községi rendezvényre ott gyűlnek össze a helyiek. Emiatt gondoltak arra pedagógusok és szülők, hogy a közelben szükség van az életmentő berendezésre. 

A József Attila Általános Iskola az önkormányzat által szervezett gyereknapot gyűjtőnappal egészítette ki. A kezdeményezéshez az összes helyi civil szervezet csatlakozott. 

Nagyon sok kedves, segítőkész ember dolgozik a szervezetekben, melyek támogatását köszönjük

 – mondta az iskola igazgatója, Kiss Anikó.

A május végén tartott rendezvényen átadták a diákoknak az immáron két új kapuval és új festéssel rendelkező kézilabdapályát is, melyet az iskola, az önkormányzat és a helyi sportegyesület újított fel. Az átadásra meghívták a település 1995-ben NB II-es bajnokságot nyert kézilabdacsapatát is. 

Az összefogásnak és a támogatásoknak köszönhetően sok pénz gyűlt össze. 

Két nappal később azonban egy meglepő fordulat következett. A Hun Road Kft. képviselője, Mohácsi Tamás és felesége felajánlotta, hogy egy defibrillátort adományoz számunkra, az összegyűlt pénzt pedig a szülői munkaközösség így elköltheti az iskolára és tanulóinkra

 – tette hozzá Kiss Anikó. 

A defibrillátort már át is adták az adományozók, a készüléket az iskolában helyezték el. „Soha ne legyen rá szükség, de jó érzés tudni, hogy ott van, és a bajban van mihez nyúlni” – jegyezte meg Kiss Anikó. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában