Prevenció

2024.08.30. 15:00

Bicikliregisztráció a versenyen Harkán

Kisalföld.hu

A Soproni Rendőrkapitányság prevenciós munkatársai a korábbi években kialakult gyakorlatnak megfelelően ismét lehetőséget biztosítottak Harkán a 21. Liszt Ferenc Kerékpártúra résztvevőinek arra, hogy a Házhoz megyünk! program keretében regisztrálhassák kerékpárjaikat a BikeSafe rendszerbe. 

A program lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetők, a regisztráció elősegíti továbbá az ellopott kétkerekű megtalálását, illetve a tulajdonoshoz történő visszajuttatását. Azért, hogy a tekerés mindenkinek örömöt okozzon, hasznos tanácsokkal is ellátták a résztvevőket. 

A program során megjelentekkel rendőrség munkatársai az alábbi szabályokat beszélték meg interaktív formában: szabad-e a járdán biciklizni, hogyan előzhető meg az álló kocsisor kerékpárral, mikor kötelező a bukósisak, és miért fontos az öltözék, a láthatóság. A rendezvényről minden vendég a közlekedési szabályok ismeretével gazdagodva és balesetmentesen tekert haza. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában