Rászorulókat segítik

2024.08.15. 12:00

Sikerrel zárult az újabb adománygyűjtő akció Sopronban

Az adományokat a soproni és Sopron környéki rászoruló családok ellátását követően, a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász segítségével juttat el a keleti országrész rászorulóinak. A rendkívül népszerű adománygyűjtő akcióban most a gyermek és felnőtt ruhák mellett fogadtak az iskolai  felszereléseket és tanszereket is.

Bódvai Ildikó

Sikerrel zárult a Határok Nélkül Alapítvány újabb, háromnapos adománygyűjtő akciója. Az akció során jó állapotú gyermek és felnőtt téli ruházatot, iskolatáskát és tanszereket gyűjtöttek a Magyar utca 19–21. szám alatti Szent Márton Házban.
 - A felajánlásokkal részben a soproni rászorulókat segítjük, a megmaradt adományokat pedig a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász szállítja el - mondta Vigné Kovács Margit, a Határok Nélkül Alapítvány kuratóriumi elnöke.

akció
A mostani gyűjtés rendkívül sikeres, amelyért hálásak a Szent Márton Ház dolgozói és önkéntesei! 
Fotó: Szalay Károly

- Kétféle igény találkozik a szervezett adománygyűjtésben. Egyrészt a rászorulóké, másrészt a lakosságé, akik igyekeznek a felhalmozódott, jó állapotú, de divatjamúlt, vagy kinőtt ruháktól megszabadulni. A Határok Nélkül Alapítvány Szent Márton Háza közel tíz éve szervezi ezt a találkozást. Évente négy-öt alkalommal, három-három napos gyűjtőakciók keretében tesszük ezt. A rendkívül népszerű adománygyűjtés most a gyermek és felnőtt ruhák mellett fogadja az iskolai  felszereléseket és tanszereket is, amelyet a soproni és Sopron környéki rászoruló családok ellátását követően, a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász segítségével juttat el a keleti országrész rászorulóinak - tette hozzá Vigné Kovács Margit.

A mostani gyűjtés rendkívül sikeres, amelyért hálásak a Szent Márton Ház dolgozói és önkéntesei! Több teherautónyi adomány gyűlt össze. A szervezők örömmel nyugtázták, hogy ebből a mennyiségből jut bőségesen másik partner szervezetüknek, a Somogy vármegyei Öreglak szegényeinek is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában