Ellenőrzések

2024.08.08. 12:28

A levegőben terjed a parlagfű pollenje

Kisalföld.hu

Elérkezett a nyár utolsó hónapja, ami a parlagfű pollenszórásának a kezdete és az erre érzékenyeknek egy meglehetősen nehéz időszak. A pollenterhelés csökkentése érdekében az illetékes kormányhivatalok külterületeken, a jegyzők és a jegyző nevében és megbízásából eljáró szakemberek a belterületeken végeznek ellenőrzéseket és folytatják le a növényvédelmi eljárásokat. 

A Nébihnél június eleje óta működik a parlagfű-bejelentő rendszer, amellyel interneten keresztül bárki megteheti az általa észlelt parlagfüves terület bejelentését. A bejelentések közvetlenül az ellenőrzésre jogosult illetékes hatóságokhoz jutnak el. Amennyiben a bejelentő igényt tart rá, az általa megadott elérhetőségén (e-mailben, SMS-ben) a bejelentésével kapcsolatban tájékoztatást is kap. A rendszer célja a hatósági eljárásban közreműködő szervezetek és a lakosság közötti információ- áramlás hatékonyabbá tétele. Különlegessége, hogy a megtett bejelentések közvetlenül az ellenőrzésre jogosult illetékes hatóságokhoz jutnak el, mellyel biztosíthatóvá válik a hatósági intézkedések gyors és zökkenőmentes lebonyolítása. 

A Parlagfű Bejelentő Rendszert bárki használhatja, mind a helyi lakosság, mind a társadalmi szervezetek és a vállalkozások a Nébih oldalán
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában