Két ütemben fejlesztenek

2024.07.25. 07:58

Villamosítják a Sopron és Bécsújhely vasútvonalat

A tervek szerint 2026 végéig korszerűsítik Sopron és Bécsújhely (Wr. Neustadt) között a vasútvonalat. A villamosítás első körben csak az ausztriai útvonalrészt érinti.

Kisalföld.hu

Forrás: orf.at

A korszerűsítés részeként villamosítják a nyomvonalat, valamint felújítják a Nagymarton (Mattersburg) környéki állomásokat. A projektet jelenleg Alsó-Ausztria és Burgenland illetékes hatóságai vizsgálják - írja az Orf.at az osztrák vasúttársaság közleményére hivatkozva.

A tervek szerint 2026-ig villamosítják a nyomvonalat a magyar határig. Az előkészítő munka előreláthatólag 2025-ben kezdődik. Az ÖBB tájékoztatása szerint 2025 nyarától a befejezésig pályalezárások lesznek. Ez idő alatt vonatpótló szolgáltatásokat biztosítanak.

A magyarországi és ausztriai eltérő adminisztratív eljárások miatt azonban a villamosítási folyamat két ütemben zajlik majd. 2026-ra a vasútvonal osztrák részét villamosítják, hogy új elektromos regionális expressz összeköttetések jöhessenek létre a Bécs, Bécsújhely, Lépesfavla (Loipersbach) és Somfalva (Schattendorf) vonalon. A Sopronba vezető útvonalat legkésőbb 2030-ig villamosítják – áll az ÖBB közleményében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában