Képviselő-testületi ülés

2024.07.12. 11:48

Városi cégek sorsáról döntöttek Csornán

A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén a Csorna Projekt Kft.-vel kapcsolatos döntések is születtek.

Kisalföld.hu

Elsőként arról határozott a plénum, hogy a cég alapító okiratában új telephelyeket jegyeznek be. A kft. ugyanis az eddig használt Laky Döme utcai irodákból elköltözött. Új telephelyekként a csornai termálfürdőt, a termálkút és árok helyrajzi számát, a Soproni úti új szolgáltatóházat és a leendő sportcsarnok címét vezették át. 

A képviselő-testület hozzájárult, hogy a Csorna Projekt 50 millió forint összegű folyószámlahitelről, átmeneti rulírozó hitelről kössön szerződést egy pénzintézettel. Ehhez az önkormányzat kezességet is vállalt. Sági Géza az ülésen elmondta: esetleges rendkívüli kiadások miatt van szükség az intézkedésre. A rulírozó hitelt év végéig vissza kell fizetni, de január elsejétől újra megnyitható. A kezességvállalásról kifejtette: a kft. alapvetően támogatásokból élő társaság. És noha vannak egyéb bevételei is, azok mértéke még nem olyan, hogy azt a bank befogadná. Ezért kell az önkormányzati kezességvállalás. 

Arról is döntöttek a képviselők, hogy Vilmos Park Kft. továbbra is használhatja a Szent István téri egykori pártok házában az eddig is igénybe vett irodahelyiségeket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában