Felújítva

2024.07.02. 11:30

Utcákat avattak Ásványrárón

Különleges hangulatú, utca­bállal egybekötött avatóünnepséget tartottak a falu lakói a napokban Ásványrárón. Az eseményen részt vett Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője, aki köszöntőjében a tudatos tervezés fontosságát hangsúlyozta.

Mészely Réka

A felújított Dózsa György utcát Popp Rita polgármester és Nagy István agrárminiszter adta át. Fotó: Bánhegyi

Ünnepre gyűltek össze a napokban Ásványrárón. Ennek apropóját az adta, hogy két utca újulhatott meg a szigetközi településen. Az esemény kapcsán a helyiek utcabált is szerveztek, s meghívták Nagy István agrárminisztert, a térség országgyűlési képviselőjét. 
– Ásványráró önkormányzata szép számban részesült az utóbbi években olyan pályázati forrásokból, melyek a település hosszú távú fejlődését szolgálják – emelte ki köszöntőjében Nagy István. 
Ezúttal két utca felújításának örülhetnek az ásványráróiak. Az Árpáskerti utca kivitelezése a Magyar Falu Programon keresztül valósult meg, bruttó 27 millió forintból. A Dózsa György utca felújítását TOP Plusz-forrásból valósították meg. A projekt kivitelezési értéke bruttó 36 millió forint volt. 
– Ásványráró fejlődése egyaránt köszönhető a sikeres pályázatoknak, a jó kormányzati együttműködéseknek, va­­­­lamint az önkormányzat és a lakosság együtt gondolkodásának – hangsúlyozta a tárcavezető. – Ez a tudatos tervezés az infrastrukturális, a jóléti és a közösségi élet fejlesztéseit együttesen képviseli. S ma már azt is jól látjuk, hogy a kitartó munka meghozta gyümölcsét, bizalmat szavazott a lakosság a további építkezésre. 
A településen június 9-én újból Popp Ritának szavaztak bizalmat a helyiek, így folytathatja polgármesterként az elkezdett munkát. A régi-új településvezető, mint közösségi oldalán is írja, munkáját a helyiek bizalmától megerősödve folytatja, bizakodva és nagy tervekkel néz a következő öt év elé. 
Popp Rita az útátadó ünnepségen arról beszélt, hogy Ás­ványrárón a közösségi élet felfelé ível, és ezért mindent megtesznek a jövőben is. Hangsúlyozta még, hogy a település közösségeinek összetartását példázza az utcabállal egybekötött útátadó ünnepség a felújított utcában. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában