A gazdaságot is segíti

2024.07.11. 07:03

Új úton roboghatunk Öttevény és Börcs között

Elkészült az Öttevényt Börccsel összekötő út. A projektzáró rendezvényen dr. Bider Zsolt, Öttevény polgármestere beszédében rámutatott, hogy a vadonatúj aszfaltozott út nemcsak a két település közötti közlekedést teszi gyorsabbá és biztonságosabbá, hanem hozzájárul a helyi gazdaság fejlődéséhez is, mivel megkönnyíti a mezőgazdasági és egyéb áruk szállítását. Emellett az út megépítése várhatóan növeli a térségbe költözők számát is, akik az új infrastruktúrát igénybe véve könnyebben elérhetik mindkét települést és a környező régiókat.

Barki Andrea

224,59 millió forintos beruházás során a teljes útszakaszt 5,5 méter széles burkolattal és 7,5 méter koronaszélességgel alakították ki. Az új út kétirányú, egy-egy forgalmi sávval, szilárd burkolattal, valamint mindkét oldalon 1 méter széles padkával rendelkezik. A burkolat megújítása során „remix” technológiát alkalmaztak, amelynek lényege, hogy a meglévő pályaszerkezetet helyben újrakeverték és visszadolgozták az úttestbe. Ez a módszer jelentősen csökkenti a költségeket és a környezeti terhelést, mivel minimalizálja az új anyagok felhasználását és a hulladék keletkezését. Az újonnan megépített út így nemcsak gazdaságosabb, hanem fenntarthatóbb is, hozzájárulva a környezet védelméhez és az erőforrások hatékonyabb felhasználásához.

Dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője, a projektzáró rendezvényen hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt fontosságúnak tartja a magyar mezőgazdaság támogatását, valamint a vidéki térségek, kisvárosok és települések fejlesztését. Különösen fontosnak tartják a helyi lakosok életminőségének és komfortérzetének javítását. Az esemény keretében egy újabb, a Vidékfejlesztési Program részeként megvalósított útszakasz-felújítást adtak át, amely hozzájárul a helyi közlekedési infrastruktúra modernizálásához és a közösség mindennapi életének megkönnyítéséhez. Az új útszakasz nemcsak a közlekedést teszi biztonságosabbá és kényelmesebbé, hanem elősegíti a gazdasági fejlődést és a helyi vállalkozások versenyképességének növelését is.
A miniszter hangsúlyozta: ismét egy ünnepi pillanathoz érkeztünk, amely további lendületet ad a jövőbeni feladatokhoz. Ezek a beruházások hozzájárulnak a vidéki térségek fejlődéséhez és az ott élők életminőségének javításához. Az úthálózat fejlesztése és az eddig hiányzó kapcsolatok létrehozása ugyanolyan fontos, mint az ország nagy közúti hálózatainak fejlesztése. Hozzátette, hogy a külterületi közutak fejlesztését célzó új felhívás várhatóan már idén ősszel megjelenik.

Rácz Róbert, Börcs polgármestere bemutatta az összekötő út 50 éves történetét és hangsúlyozta az útfelújítás jelentőségét. Elmondta, hogy a faluban élők számára ezzel egy újabb lehetőség nyílt meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában