Módosítások

2024.07.01. 07:40

Tízszázalékos béremelés a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatalban dolgozóknak

A Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal részletes tavalyi évi tevékenységének beszámolója mellett az idei költségvetést is több ponton módosították a júniusi testületi ülésen, egyik ilyen a dolgozók újabb béremelése.

Mészely Réka

A Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal dolgozóinak megbecsülése mellett döntött a képviselő-testület. Fotó: Mészely Réka

A városháza dísztermében képviselő-testületi ülésre gyűltek össze csütörtökön. A napirendek között tárgyalták a polgármesteri hivatal tavalyi évi tevékenységét. Iváncsics János alpolgármester értékelőjében kiemelte: öt ellenőrzés történt és valamennyin átment a hivatal, ami kiváló eredménye egy jó csapatnak. Köszönetet mondott ezért a hivatal minden munkatársának, Fehérné dr. Bodó Mariann jegyzőnek. 

Szabó Miklós képviselő arról beszélt, hogy részletes és tartalmas beszámoló született, mely minden területet külön részletez. A leendő polgármester szerint pozitív, hogy javult a hivatal korfája, több a fiatal munkavállaló. A hivatali dolgozók munkáját ő is megköszönte. 

Az idei költségvetést is több ponton módosították. Egyik ilyen a bérfejlesztés a dolgozóknál. Mint az előterjesztésből kiderül, az elmúlt időszak megmutatta, hogy a munkavállalók – és főként egyes szakmacsoportokban dolgozók – megtartásának egyik legfontosabb eszköze a bér és juttatási stratégia. Az állam és a vállalati szféra több területet érintő illetményemelésének szakemberállományt elszívó hatása megmutatkozik. 

Figyelembe véve a város anyagi lehetőségeit, javasolták, hogy azoknak a munkavállalóknak, akiknek 2024-ben a munkabére legfeljebb tízszázalékos bérfejlesztéssel volt érintett, számukra további tízszázalékos bérfejlesztést biztosítson az önkormányzat július 1-jétől. 

Az önkormányzat helyzete lehetővé teszi, hogy valamennyi dolgozó számára biztosítsák a második kétheti bérkiegészítést a július 1-jei bérek alapján. 

Szabó Miklós egyszeri juttatást javasolt a munkavállalóknak. Árvay István polgármester az előbbi döntés mellett érvelt, mert mint mondta, egyébként nem lesznek versenyképesek. Hozzátette: attól, hogy változás történik a város vezetésében, ezt nem kell megsínyleniük a dolgozóknak, és a továbbiakban is ezt az álláspontot képviselik. Ugyanakkor minderre fedezet is van, hiszen hárommilliárd forint tartalékkal rendelkezik a város és az adóbevételek is nőnek. Végül tizennégy igen szavazattal kiálltak valamennyien a béremelés mellett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában