Jól esett a víz a hőségben

2024.07.26. 11:36

Pannon Víz Zrt.– Július 10-én mérték az idei legnagyobb ivóvíz felhasználást Győr és környékén

Pannon Víz Zrt. adatai alapján a legnagyobb mennyiségű vízfogyasztás főként mindig június-július hónapokban tapasztalható. Mint írják: Győr és környékén két hete, július 10-én mérték az idei legnagyobb ivóvízfelhasználást, amikor a révfalui és szőgyei vízműtelepek együttesen 43.485 m3-nyi egészséges ivóvizet biztosítottak a térségben élőknek –adta tájékoztatásul a társaság.

Kisalföld.hu

2024.07.11. Nagy a hőség, harmadfokú hőségriasztás, nyári meleg időjárás, Győr belváros Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A Pannon-Víz közleményében írta: "Várhatóan az idei évben túl vagyunk az éves csúcsfogyasztáson, de társaságunk továbbra is felkészült az esetlegesen kiugró mennyiségű vízfelhasználásra. A szigetközi kavicsterasz nyúlványán elhelyezkedő Szőgyei Vízműtelep jelenlegi termelő kapacitásának köszönhetően az óránként átlagosan kitermelt vízmennyiség duplájára is képes, így semmiképp sem kell tartanunk a jelenlegi üzemelés mellett ivóvíz korlátozásától a térségeben. "

Mint részletezték: ezen a napon a révfalui telepen csúcsot döntött a napi kitermelt víz mennyisége.

"A vízműtelepeiken nemrégiben történt hálózati szivattyú cserék mind hozzájárulnak a működéshez szükséges energia megtakarításához, valamint nagymértékben növelik a telepek üzembiztonságát. A felújított partiszűrésű kutak biztosítják a megfelelő nyersvíz kapacitást, a felújított szűrőtartályok a természetes tisztítást, a további felújítások pedig hozzájárulnak a biztonságos üzemeléshez és ivóvízszolgáltatáshoz. "

A kitűnő ivóvízellátáshoz elengedhetetlen a víz minőségének ellenőrzése, melyet a Pannon-Víz Zrt. akkreditált Minőségvizsgáló Laboratóriumában folyamatosan végez, biztosítva azt, hogy a felhasználókhoz minden esetben kifogástalan minőségű ivóvíz kerüljön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában