Jótékonyság

2024.07.19. 21:44

Mert a rántott húst mindenki szereti - Látássérültek vendéglátására gyűjtöttek Dunakilitin - fotók

A budapesti Vakok Iskolájából harmincöt éve táboroznak nyaranként Dunakilitin. Pénteken Rántott hús fesztivált szerveztek, melynek bevételéből a fővárosból érkezett diákokat és kísérőiket vendégelik meg.

Mészely Réka

Rigó Róbert részéről még 2019 tavaszán jött az ötlet, hogy szervezzenek Dunakilitin a jótékonyság jegyében rántott hús fesztivált, mert "azt mindenki szereti". Ez is lett a rendezvény szlogenje. 

– Rigó Róbert nem csak ötletét adta, hanem a szervezést is felvállalta öt évvel ezelőtt. Húsboltokat keresett meg, tojást, prézlit is gyűjtött. A fesztivál szervezését három éve az Őszidő Nyugdíjas Klub vette át, így idén is, az önkormányzat kétszázezer forinttal támogatta az eseményt – tudtuk meg Kovács Andorné dunakiliti polgármestertől. 

A faluvezető kiemelte: 35 éve táboroztat a szigetközi településen a budapesti Vakok Iskolája. A helyiek is mindig szeretettel várják a vendégeket, adakoznak a kerti terményeikből, mézből, de akár fagyival is kedveskednek a gyermekeknek. Az önkormányzat idén 400 ezer forinttal járult hozzá az egyhetes táborhoz. 

– Az önkormányzat támogatta a rendezvényt, mi meg a szervezést vállaltuk. Az összegyűlő adományból vendégül látjuk a Budapestről érkező fiatalokat és kísérőiket. Nagy adag rántott hússal, krumplisalátával és savanyúsággal készültünk – emelte ki Haszonits Judit, az Őszidő Nyugdíjas Klub elnöke, aki a klubtagokkal sorra sütötte a finomságokat. 

Közben az Adrenalin Retro-és Bulizenekar szolgáltatta a talpalávalót, s tombolát is sorsoltak. 

Szegedi Ádám, a vakok Iskolája gyermekotthonának intézményegység vezetője érdeklődésünkre elmondta: ezúttal 22 gyermekkel és 12 kísérővel érkeztek Dunakilitire. Sok élmény várt a táborozókra: a doborgazi fürdés mellett például egy kecskefarmon is jártak. A dunakiliti önkormányzatól kapott támogatást az étkezésre és szállásra fordították. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában