Összegzés

2024.07.19. 10:17

Elnökváltás a mosonmagyaróvári Rotary klubnál

A hagyományokhoz híven, új elnök irányítja a Mosonmagyaróvári Rotary Klubot júliustól. Dr. Budaházy György helyét Csóka Attila vette át.

Mészely Réka

Dr. Budaházy György átadta az elnöki tisztséget Csóka Attilának. 

Fotó: Rotary

A leköszönő Rotary-elnökkel beszélgettünk: eredményekről, rendezvényekről, melyek értékelésére kértük.

– A mögöttem álló 2023-24-es évet nehéznek, szépnek és sikeresnek értékelem – kezdte beszélgetésünket dr. Budaházy György, aki éppen a napokban adta át a stafétát Csóka Attilának.

– Alapítónk, Paul Harris ajánlata szerint a  barátság az a szikla, amelyre a Rotary épül, és a tolerancia az az elem, ami a Rotaryt összetartja. Visszaállítottuk a klubéletet – emelte ki a leköszönt elnök.

– Az elmúlt évben az első nagy projektünk a hamutipró fesztivál Mecséren, a begyűjtött adományt a gyermekek táboroztatására fordítottuk. Ezen a projektünkön két kormányzó vett részt a magyar districtből! A második rendezvényünk a Rotary-bál megszervezése volt: az itt gyűjtött adományt az Itatónál lévő felnőtt edző pálya esti megvilágítására költöttük, és napelemes kandeláberek felállításával oldottunk meg. A harmadik projektünket a Lions klubbal közösen szerveztük meg, a forraltborból befolyó adományt mind két klub kormányzójának jelenlétében adtuk át. Továbbá kialakítunk egy digitális tanösvényt a Szigetköz állatvilágáról a Rudolf-ligetben szeptemberre. Az utolsó nagy projektünk keretében a járás iskoláiban az alsó tagozatosoknak nagy értékű könyveket adományoztunk! Emellett a városban működő Más civil szervezetek munkáját is segítettük, kiemelten Az autista alapítványt – sorolta dr. Budaházy György. 

Hozzátette: adományokat adtak a nagycsaládosoknak és a rászorulóknak, valamint a családok- és gyermekek átmeneti otthonának. Más Rotary-klubokkal is baráti viszonyt ápolnak és szükség esetén segítik projektjeik megvalósítását. Mindezek mellett a magyarországi Rotary kiemelt projektjeit is támogatják.

– Amire a legbüszkébb vagyok, hogy sikerült a klubot összekovácsolni és egy emberként tevékenykedni a projektek megvalósításában. Az elmúlt évben tagjaink több elismerésben is részesültek. Gondár György megkapta a Paul Harris és a Szentgyörgyi Albert díjat, Horváth Balázs Paul Harris díjat, Jäger László és Kovács Nándor szintén Szentgyörgyi Albert díjat vehetett át. A Magyar Rotary District a Rotary Club Mosonmagyaróvár Részére a 2023/24-es évben végzett kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet adományozott – emelte ki az előző év klubvezetője, akinek munkáját elismerő oklevéllel köszönte meg a klub, a polgármester és a Rotary-kormányzó is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában