Emberi felelőtlenség áldozata

2024.07.20. 13:57

Egy kétéves gyereket sebzett meg életveszélyesen egy kutya Rajkán - Altatás várhat az állatra

Altatás várhat a kétéves gyereket életveszélyesen megsebző kutyára – hangsúlyozta érdeklődésünkre Légrádi Balázs, a Szigetközi Állatvédő Liga kuratóriumi tagja, aki szerint emberi felelőtlenség történt pénteken este Rajkán.

Mészely Réka

A kép illusztráció

Forrás: Schutterstock

Fotó: Hannah Carl

Egy kétéves kisfiúra támadt egy kutya Rajkán, életveszélyesen megsebezve. Mentőhelikopterrel szállították kórházba – számoltunk be pénteken este a kisalfold.hu-n

Érdeklődésünkre az Országos Mentőszolgálat is megerősítette, hogy a helyszínre több mentőegységet, köztük mentőhelikoptert is riasztottak, a mentők helyszíni ellátást követően egy kisgyermeket súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak légi úton kórházba. Azt is közölték, hogy korábbi információinkkal szemben nem egy kislány, hanem egy kisfiú esett a kutya áldozatául.

Az eset kapcsán megkerestük Légrádi Balázst,  a Szigetközi Állatvédő Liga kuratóriumi tagját.

– Sajnálom az életveszélyesen megsérült kisfiút, aki emberi felelőtlenség áldozata – hangsúlyozta érdeklődésünkre a mosonmagyaróvári állatvédő, akit az esetről pénteken közvetlenül értesítettek. 

Balázs, aki a mosonmagyaróvári gyepmesteri telep vezetője is, úgy tudja, hogy az ötéves pitbull új kutya volt, ezért is tartja felelőtlenségnek, hogy a gyermek közelébe engedték. 

– Nem tudni, mi történt pontosan, miért támadott a kutya, mi váltotta ki benne ezt a reakciót. Most tizennégy napos karantén vár rá, megfigyelési időszak, mely után a hatósági állatorvos dönt majd arról, hogy elaltassák-e. Sajnos a tapasztalatok szerint az a kutya, amelyik már harapott, nagyobb eséllyel fog újra harapni, embert megtámadni. Erre példa a nemrég Lébényben történt eset, ahol egy idős férfit támadott meg két eb, amelyek korábban egy kerekesszékes férfit is megharaptak – emelte ki Légrádi Balázs. Még hozzátette: Rajkáról havonta kap értesítést, hogy chip nélküli kutya kóborol el, de az is gondot jelent, hogy az ott élő szlovák állampolgárok közül sokan nem oltják évente a négylábúakat (Szlovákiában három évenkénti oltás kötelező, míg Magyarországon évenkénti).

Légrádi Balázs azt is elmondta, hogy a gyepmesteri telepen is fogadnak gyermekcsoportokat, és mindig előzetesen kéri, hogy a kenneleket három méternél közelebb ne közelítsék meg, ne simogassák a kutyákat a látogatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában