70. évforduló

2024.06.27. 16:19

Ünnepi előadóülés Győrben – Az árvízre emlékeztek - fotók

Ünnepi előadóülést tartottak az 1954. évi dunai árhullám 70 éves évfordulója alkalmából Győrben a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Schuller Vivien Csenge

Fotó: Csapó Balázs

A Magyar Hidrológiai Társaság Győri Területi Szervezete, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az 1954-es dunai árhullám 70 éves évfordulója alkalmából ünnepi előadóülést tartott délután a győri Polgármesteri Hivatal dísztermében. Köszöntőt mondott dr. Laczkovits-Takács Tímea, Győr alpolgármestere, és Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója. 

Ezek után szó volt az 1954-es árvíz időjárási és hidrológiai körülményeiről, arról, hogyan élte meg Győr és a megye lakossága az eseményt, illetve az árvíz következményeiről térségünkben. Előadást tartott többek között Gyüre Balázs felszíni vízkészlet-gazdálkodási referens, Dunai Ferenc szakértő, Torma Attila helytörténész és Áldozó István, Győr-Moson-Sopron Vármegye Győri Levéltárának, osztályvezető főlevéltárosa. Az program zárásaként a termet megtöltő érdeklődők megtekinthették a Magyar Filmhíradó különkiadását, a Harcban az árral című filmet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában