Közgyűlést tartottak

2024.06.27. 17:06

Új intézményvezetőket választott a soproni közgyűlés

A soproni képviselő-testület megtartotta csütörtökön a júniusi közgyűlést, ahol többek között óvodai intézményvezetőket választottak, de döntöttek támogatásról, kiküldetésről és a Volánbusz Zrt.-vel kötött Közszolgáltatási szerződés módosításáról is.

Papp Fanni

A júniusi közgyűlésen mindenek előtt köszönetet mondott Farkas Ciprián polgármester a lakosságnak, hogy a június 9-i választásokon egy újabb ciklusra megtisztelték a bizalmukkal a jelenlegi városvezetést. Ezt követően tértek rá a 17 napi rendipontból álló előterjesztésekre, melyek között elsőként elfogadták a Soproni Tigrisek Sport Egyesület kerekesszékes kosárlabda csapat hétmillió forintos sporttámogatását, amelyet a Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokságon elért I. helyezéssel érdemeltek ki.

Fotó: Szalay Károly

A helyi autóbusz-közlekedést a Volánbusz Zrt. biztosítja Sopronban, melynek szerződése alapján a szolgáltatónak kötelessége korszerűsítenie az autóbusz flottáját a színvonal megőrzése és az egyre szigorodó környezetvédelem miatt. Ugyan a szolgáltató 2022-től több fiatalabb és koraszerűbb autóbuszt beszerzett, amivel a flotta átlag életkora két évvel csökkent, de a szerződésben foglaltakat ezzel nem teljesítették. Az eredeti terv szerint pályázati lehetőséget kihasználva újították volna meg a flottát, de a pályázatot bizonytalan időre felfüggesztették, így a szerződés módosítására volt szükség.

Az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez 2025-ben kíván csatlakozni, amelyhez a nyolcmillió forintos önrészt biztosít. Az ösztöndíjat a kormány azzal a céllal hozta létre, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára elérhetővé tegye a felsőoktatásban való részvételt. Ezután a képviselő-testület titkos szavazás keretében megválasztotta dr. Horváth Ivánnét a Bánfalvi Óvoda - Kindergarten Wandorf igazgatójának, illetve Horváth Mártát a Trefort Téri Óvoda igazgatójának.

Fotó: Szalay Károly

Módosították a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel kötött ellátási szerződést. A szervezet a szenvedélybetegek számára nyújt segítséget, s 2021. évtől a névtelenség lehetőségével a fiatalok elérését is lehetővé tették. A ellátási szerződés módosításával pedig a szolgáltatások kapacitását növelik. A döntéshozók szavaztak a Virágvölgyben található közút elnevezéséről, amely a Pirkadat utca elnevezést kapta.

A rendes ülést ezúttal is rendkívüli követett, ahol többek között a jövő tanévre szóló közétkeztetést biztosító szervezetet választották ki, illetve több Szabályozási Tervről szóló önkormányzati rendelet módosítottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában