Választás 2024

2024.06.09. 22:18

A változásra szavaztak Mosonmagyaróváron - Szabó Miklós az új polgármester

Mosonmagyaróváron Szabó Miklósnak szavaztak bizalmat a választók, aki már 2006-2010 között irányította a Lajta-parti várost.

Kisalföld.hu

Szabó Miklós

Négyen indultak polgármester-jelöltként Mosonmagyaróváron: amint borítékolható volt, az igazi nagy összecsapás a két tapasztalt politikus között fog zajlani, akik már mindketten ültek a városvezetői székben. A 2024-es önkormányzati választás a Lajta-parti városban Szabó Miklós győzelmével zárul, aki a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal, a Momentum, az MSZP, az  MMM és az LMP-Zöldek  összefogásában vágott neki a választásoknak, maga mögé utasítva a Fidesz-KDNP színeiben induló, jelenleg is regnáló Árvay Istvánt.

– Mi a csapattal elhatároztuk, hogy egy nyugodt, higgadt kampányt folytatunk, csak a programunkkal foglalkozunk, köszönjük a választók támogatását – emelte ki érdeklődésünkre Szabó Miklós.

Hangsúlyozta: egy normális átadás-átvételre számít, át kívánja beszélni Árvay Istvánnal a jelenleg futó beruházásokat, szerződéseket.

A képviselő-testületben is több új név tűnik fel. 

– Bízom benne, hogy nem pártpolitika mentén fognak a helyi ügyek eldőlni, és a város érdekében együtt tudunk működni – hangsúlyozta Szabó Miklós.

A legfontosabb lépésnek a Karolina Kórház ügyének tisztázását nevezte meg, tárgyalni kíván első körben a kórház vezetésével. 

– El kell indítani egy emelt szintű idősek otthona létesítését, akár egyházi, alapítványi összefogással, a harmadik fontos téma pedig  a mosonmagyaróvári vasútállomás környezetének rendezése – foglalta össze dióhéjban a leendő városvezető.

Az eddigi polgármester, Árvay István a kompenzációs listáról bekerült képviselőnek Mosonmagyaróváron.

Szabó Miklós

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában